Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

600 км. извънгадско = 800 мл. масло :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

преди сегментите смятам, че е по-безболезнено да помислиш за гумичките на клапаните...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

jenshen73 написа:
      Аз на 10000 доливам 4 литра и отгоре бе
      ами че ти изчакай да към 9000 км и направо сипвай новото масло, сменяш масло без да източваш :D
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

donnna написа:
        преди сегментите смятам, че е по-безболезнено да помислиш за гумичките на клапаните...
        Така, има голям шанс да е от гумичките, НО ако тръгнеш тях да сменяш, задължително смени и водачите!!!
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

van_dal написа:
          jenshen73 написа:
          ами че ти изчакай да към 9000 км и направо сипвай новото масло, сменяш масло без да източваш :D
          Аз точно това имах в предвид - иронизирах. Т.е. смяната ми на масло е на 10000, ако ще доливам по 0.800л/600км значи на 6000 ще съм го сменил цялото масло
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            van_dal написа:
            jenshen73 написа:
            Аз точно това имах в предвид - иронизирах. Т.е. смяната ми на масло е на 10000, ако ще доливам по 0.800л/600км значи на 6000 ще съм го сменил цялото масло
            Ми от в един момент си е оферта. Няма да се занимаваш са майстори да ти взимат парички само
            Така, има голям шанс да е от гумичките, НО ако тръгнеш тях да сменяш, задължително смени и водачите!!!
            Мерси! Ще го имам впредвид!
            Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
            MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
            Engine Stamp: 176B9.000
            Version Code: 176BV
            Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

Бегай сменяй гумички на клапаните ми не се офертирай!
              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
              Втората......пак същата!
              (_-_)______////_______(_-_)
              Punto75-Вече на жената!
              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

С какво масло караш?
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

Коментар

виж колко ти гори градско и тогава давай пари,а това за водачите не му давайте фитилина момчето ,не знаете каква хуйня е,+сваляне на глава+гарнирури +зацепване на ангренажен ремък,отделно препасване на клапаните в клапаните легла+нови болтове за главата ,щото старите не се занаена какво дередже са старите+шлаиф на глава -не знам в пари колко се изразява ама ми прилича на дране с ненаточен нож на живо.понякога маслото има летливи съставки и при продължително каране се изпаряват.ако градско не ти го гори,то имай едно на ум когато караш на дълго и доливай.ако си с неподходящо масло също може да ти го гори.ако ти се занимава ,изкарай маркуча от отдушника за картерни газове и на загрял мотор виж дали пуши,акопуши много -кофти ,иначе лек пушек е допустим.ако разхода градско е+като за начало мериш компресия и една смяна на гумички на клапани,останалото е наливане на пари ......
                  типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                  хюндай акцент 1.5 CNG
                  киа каренс +метан

Коментар

petio4528 написа:
                    С какво масло караш?
                    Маторекс 10/40 полусинтетика. Сега мисля да го сменям със Моторекс Топаз 10/40 полусинтетика. Ама даи да не му сложа една селения да го ева?
                    ........-не знам в пари колко се изразява ама ми прилича на дране с ненаточен нож на живо......
                    Мерси за инфото, колега!

Коментар

По добре,смени първо маслото, selenia 10w40,ако не се оправи,тогава гумички.
                      ex. punto elx 1.2i
                      Lancia Libra 1.6

Коментар

petio4528 написа:
                        По добре,смени първо маслото, selenia 10w40,ако не се оправи,тогава гумички.
                        Ще сложа селения 20к - гледам чее най-доброто

Коментар

Малеееееее стига заблуждавахте колегата, смени си маслото, това е като някакъв виртуален отговор на 90% от проблемите по колите според 90% от потребителите на форума..... Първо си смени гумичките, хората които са в час го казаха, айде и аз да го повторя, не мога да повярвам че 25 човека дават предложения, а истината я казват само 2-ма .При твоите симптоми първо - се мери компресията......второ - ако е различна на различните цилиндри, или на всички е много ниска, се сипва по 20-50 грама масло в цилиндъра, на който се мери компресията и а: ако компресията стане нормална...значи имаш сегменти за смянаб: ако не се промени, а остане ниска, следователно имаш или - прегорял клапан и загуба на мощност, или - голямо износване на водачите и от там разход на масло, понеже гумичките не могат да компенсират износването на водачитетрето - след като приключи диагностиката и си се ориентирал към гумичките имаш 2 варианта - майстора ти е много печен и ти ги сменя без да сваля главата, и ти спестява една камара пари и нерви(Напълно е възможно, ако някой ще тръгне да ми опонира) - майстора ти е доста гладен, и страшно много го мързи сваля главата, сменя ти водачи, гумички, гарнитури...и си пак на пистата... четвърто - Ако си мислиш, че като смениш маслото с най скъпото възможно.....щото било НАЙ-ХУБАВО, ще си решиш проблема...много се лъжеш и ти гарантирам, че ще ти се вдигне разхода с тази Селения Голд - ако не съм прав за последното, съм готов да заложа каса бира, и ако ти падне разхода, само щото караш със СЕЛЕНИЯ, те вземам една седмица на гости.п.п.мале как ще се отрежем прегледай пак мнението на Данчо...
                          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                          бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                          сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Колега погледни колата от подписа - 400 км. 150 км/ч - 5000 об/м 5-та предавка това и е максимума, от смяна до смяна на масло изминати 8000 км. доляти през целия пробег 0,5 л. Това е. По книжка дават на 1000 км. че гори 0,7 л. , еми не е вярно :P
                            Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

Сложи си добавка РЕСУРС руска е и върши чудеса.Моята Мареа пушеше яко и харчеше масло, но след като и сипах от ресурсчето направо стана друга кола.
                              Fiat Marea 1.9 td

Коментар

Аз препоръчвам добавка STP уникална е
                                Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
                                Alfa Romeo 146 1.9 JTD
                                Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
                                Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Working...
                                X