Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горивна помпа - Пунто мк2 - колко време работи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Горивна помпа - Пунто мк2 - колко време работи

Здравейте,Прочетох една тема за помпата и се сетих един друг въпрос. Пунтото е 1,2 8V. Когато завъртя ключа на контакт, чувам как помпата работи около 5 секунди и спира. Двама, трима колеги казват, че трябва да работи1-2 сек. А аз я чакам да спре и тогава паля. А той ми вика: Абе това да не е дизел и да чакаш свещта да подгрее. Та ако някой може да ме светне, колко време трябва да работи помпата преди палене. Просто някой с мк2 да се заслуша и да пише, ще съм благодарен.
    PUNTO 1,2 8V 2001

Има си реле за време и то казва колко да работи- ако ще и 20 секунди да работи- все тая- то си върти бензина по кръга и не впръсква, докато не завъртиш ключа да запали. Това не е проблем- няколко секунди да изчакаш са спре помпата- то и ако си на газ- тя си върти постоянно и няма проблем с часове, с дни и т.н.Няма проблем- на различните мотори различно включва първоначално помпата, а на някои даже го и няма и това- не завърта въобще на контакт и пак няма проблем, и ако всичко си е наред- пали на 2-3 оборота винаги. :D
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Re: Горивна помпа - Пунто мк2 - колко време работи

pepo написа:
      Здравейте,Прочетох една тема за помпата и се сетих един друг въпрос. Пунтото е 1,2 8V. Когато завъртя ключа на контакт, чувам как помпата работи около 5 секунди и спира. Двама, трима колеги казват, че трябва да работи1-2 сек. А аз я чакам да спре и тогава паля. А той ми вика: Абе това да не е дизел и да чакаш свещта да подгрее. Та ако някой може да ме светне, колко време трябва да работи помпата преди палене. Просто някой с мк2 да се заслуша и да пише, ще съм благодарен.
      колега не се притеснявай всичко е ок като загаснат лампите по таблото и палиш няма нужда да чакаш 5 сек
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

И аз винаги чакам помпата. За цяла нощ налягането в системата колкото и да е херметична се е изгубило и с това изчакване си прави необходимото налягане. Даже чакам дюзата да изгасне и тогава паля.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Много сте бързи! Благодаря! Просто ми беше интересно. Не се притеснявам, защото колата си пали без проблем. Мислех, че е свързано с налягането на горивото, нали има датчик, и той ще кара помпата да работи докато стигне зададеното налягане. Но щом е с реле за време.....
          PUNTO 1,2 8V 2001

Коментар

Колега не е само сутрин. Прави го при всяко палене. И времето е еднакво винаги. Може и три дни да не е палена, може и две минути - едно и също.P.S. Лампата гасне като спре помпата.
            PUNTO 1,2 8V 2001

Коментар

Working...
            X