Здравеите колеги, аз сьм от скоро с Типото и онзи ден откасньх задно гьрне. Предложиха ми трьба от нераждавеика вместо гьрнето. Ако някои се сбльскал с такав проблем моля да даде савет. Мерси предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо- гьрнета
Collapse
X
-
Аз самият карам вече 2 години без предпоследното гърне. Така се получи, че трябваше да се смени всичко по изпускателната система, сумата набъбна много и монтьорът предложи вместо гърне да ми завари тръба. Уж щях при първа възможност да си го възстановя, но... Абсолютно никакви проблеми въпреки това. Разбира се, колата е една идея по-шумна, но много хора специално ми казват, че този звук много ги кефиFIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
Средното гърне е резонаторно- то обира щумовете в най- горната и най- долната граници, но такива се чуват само при ниски или много високи обороти- това са 30 % от шумовете.Всички останали се заглушават чрез разширение на газовете в заглушителя- последното( голямото) гърне- това са шумовете, които ако ги има ти става голяма главата като на руски телевизор Електрон и после ти бучат ушите още 5 минути. :D :D :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Re: Благодаря
Driftcho написа:Както каза Stivst на мен ми предложиха сьщото, само не сьм сигурен за разхода след товаFIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
Kimi: резонаторното гърне не е ли това с което заместват катализатора. поне това ми обясниха като ми сменяха генерацията. аз си смених всичко от двуцевката до края. ако не друго поне ако застанеш от зад на колата не можеш да разбереш работи или не (е ако не гледаш излизащите газове де )Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
ще ти пратя на ЛС къде ги сменях за да няма конфликти относно рекламите, иначе смених всичко и понеже мойта кола по принцип трябва да е с катализатро но беше махнат по разбираеми причини (колата е на 17 години ) и ме излъгаха да ми ложат и резонатора (или както се казва това с което заместват катализатора). Но след като дадах 55 лева за това чудо на техниката, ме светнаха(естествено не в сервиза), че можело и без него, просто както каза Кими става мааааалко по шума колата, но малко. иначе без средно и задно гурне не може според мен, те са най- сериозните заглушители и ако едно от тях го няма, ще имаш хубав мощен звук и ще се кефиш в града но повярвай тръгнеш ли на дулго не, ще ти се надуе главата ами, ще искаш да засилиш гърнетата в някое дърво УСПЕХФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
премахване на катализатора и средното гърне
Премахнах катализатора и средното гърне ж момента съм с права тръба до задното гърне звука се промени коренно но колегата е прав тръгнеш ли на дълго по добре си пусни музиката по силно.ако някои има наблюдения относно вървенето на автомобила без катализатор и средно гърне да сподели.Аз чувствам че колата има повече мошност при ниски обороти.
Коментар
-
най вероятно е защото сега ти работи правилно ламбда сондата и при мене се усети веднага разлика в динамиката на ДВГто. аз определено бих дал мякой и друг лев и за средното гърнеФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар