Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поставяне на лети джанти на Браво! 4х100 мм.?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Gosho_777 написа:
    за това 4х100мм джанти на фиат 4х98мм всеки вика "Неможе!" и никой с нищо не се аргументира- напр "едни приятел имам така и еди каквоси" или "сложих такива и стана/ нестана" или тем подобни. Нека отговорят хора които са слагали и знаят какво се получава/не се получаваМерси
    Добре де колега,айде обясни ми къде отиват тия 2мм повече в диагонал?Нестават по простата причина че неможеш да завиеш всички болтове както трябва и стоят под напрежение да не говорим че може и накриво да се завият.Последствията са повредени резби на главината(молете се да не стане) или развалена резба на болтовете,което по безболезнения вариянт.Сега който почне да ме убеждава че ставали ,няма да може,понеже съм се пробвал и знам какво става,а не съм технически неграмотен за да си прецакам нещо по колата поради глупост.За таз цел хората продават така наречените "ексцентрични болтове" които точно обират тая разлика от 2мм,т.е. джанти 4х98 да се сложат на кола с 4х100 и обратното.Лично аз си купих такива болтове преди 3 дена и не са на кой знае каква цена.Отгоре на това ги правят в БГ.
    Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

според мен не е кой знае какъв проблем да са с 2мм по раздалечени дупките, понеже си спомням преди имах Митсубиши Колт 92’ който беше 4х100мм дупки а бях му сложил 4х98мм джанти и нямах нито един от споменатите проблеми или въобще проблеми. Междудругото ще споделиш ли от къде си купи болтовете и на каква цена. Пък ако някой знае и сайт ще е още по добре. Ако е магазин в София или другаде примерно телефон, понеже съм от Габрово и невърви да бия сумати и път за едни болтове
      Bravo TD100 98'- това в Гаража
      Brava TD100 96'- Мир на праха и...
      Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
      Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"

Коментар

Колега,болтовете ги правят в Долна Оряховица,аз имах работа в Горна и направо минах през фирмата и си взех.Цената е 3.00лв с ДДС на болт ,но можеш да ги земеш и без ДДС,аз така направих.Фирмата се казва ЕТЕ ако не се лъжа, 0887812699 Илиян,говориш си с него,,той май е собственика,имаха сайт но нещо не работи в момента.Пращат и по куриер.Правят още фланци, те направиха и ангренажните раздвижни колела на ici за неговото Типо.П.П.Кажи им че ти трябват за италиянка.т.е. резбата е 12х1.25 на болтовете и си прецени колко дълги ги искаш,защото имат и вариянт за лети джанти които са малко по-дълги от стандартните.

Коментар

мерси за инфото

Коментар

нека наистина каже някои който го е правил и каво е станалоа сащо така гледам из нета за някакви фланци които преправят от 4/98 на 4/100 или 5/....и дрмнения?
            Bravo 1.6 16V

Коментар

та значи сложих джанти 16" 4х100мм със втулки на 58мм на Бравото, болтовете се завиха добре, не се развиха(понеже така ми казаха че ставало) вече 500км. С нормално окачване съм, а гумите на джантите са 205/45/16 отпред и 215/40/16 отзад и НЕ опират никъде(по нераваности, когато е натоварена и т.н.) Сега остава да ги балансирам че между 110 и 130км ми тресе(ако някой знае от какво е, аз мисля баланс) и да си поръчам ексцентрични болтове.Имам все пак няколко въпроса:Каква е дължината на резбата на болтовете на фият за да знам колко дълги да кажа да ми ги направят, че тези са късиЩе влязат ли гуми 205/55/16 че ме е страх с тези ниските по нашите хубави пътища....?
              Прикачени файлове

Коментар

Мисля че проблема защото нямаш втулки на джантите,но не пречи да провериш дали са балансирани.

Коментар

ivanko_rs написа:
                  Gosho_777 написа:
                  за това 4х100мм джанти на фиат 4х98мм всеки вика "Неможе!" и никой с нищо не се аргументира- напр "едни приятел имам така и еди каквоси" или "сложих такива и стана/ нестана" или тем подобни. Нека отговорят хора които са слагали и знаят какво се получава/не се получаваМерси
                  Добре де колега,айде обясни ми къде отиват тия 2мм повече в диагонал?Нестават по простата причина че неможеш да завиеш всички болтове както трябва и стоят под напрежение да не говорим че може и накриво да се завият.Последствията са повредени резби на главината(молете се да не стане) или развалена резба на болтовете,което по безболезнения вариянт.Сега който почне да ме убеждава че ставали ,няма да може,понеже съм се пробвал и знам какво става,а не съм технически неграмотен за да си прецакам нещо по колата поради глупост.За таз цел хората продават така наречените "ексцентрични болтове" които точно обират тая разлика от 2мм,т.е. джанти 4х98 да се сложат на кола с 4х100 и обратното.Лично аз си купих такива болтове преди 3 дена и не са на кой знае каква цена.Отгоре на това ги правят в БГ.
                  Тези 2 мм. почти не се усещат на разбита джанта и халтави резби. Аз имам една такава джанта която след година и половина разбрах, че е х100.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Резултатите от каране с такива джанти - тресене при 120-130км/ч поради факта, че джантата няма как да се центрира добре. Болтовете лягат накриво и джантата винаги е изместена от идеалния център. Баланса не помага!Прецакват се резби, най-често на болтовете и не толкова рядко и на главините и после е сложно!Не го препоръчвам!

Коментар

Карах към година с такива (4х100) джанти и е точно, както както го е написал колегата преди мен. При мен, лично, тресеше между 140-160 и 180-190. Болтовете имаха лошият навик да се разхлабват и то все на предните колела. Отделно за това време смених един път главина, два болта и съответно, при събитието с последните две неща, докуцуках до вкъщи на разстояние от 100-ина км от София на 2 съседни болта...С ексцентрични болтове не съм карал и не мога нищо да напиша.
                      AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                      AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                      FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Working...
                      X