Gosho_777 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поставяне на лети джанти на Браво! 4х100 мм.?
Collapse
X
-
Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
-
според мен не е кой знае какъв проблем да са с 2мм по раздалечени дупките, понеже си спомням преди имах Митсубиши Колт 92’ който беше 4х100мм дупки а бях му сложил 4х98мм джанти и нямах нито един от споменатите проблеми или въобще проблеми. Междудругото ще споделиш ли от къде си купи болтовете и на каква цена. Пък ако някой знае и сайт ще е още по добре. Ако е магазин в София или другаде примерно телефон, понеже съм от Габрово и невърви да бия сумати и път за едни болтовеBravo TD100 98'- това в Гаража
Brava TD100 96'- Мир на праха и...
Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"
Коментар
-
Колега,болтовете ги правят в Долна Оряховица,аз имах работа в Горна и направо минах през фирмата и си взех.Цената е 3.00лв с ДДС на болт ,но можеш да ги земеш и без ДДС,аз така направих.Фирмата се казва ЕТЕ ако не се лъжа, 0887812699 Илиян,говориш си с него,,той май е собственика,имаха сайт но нещо не работи в момента.Пращат и по куриер.Правят още фланци, те направиха и ангренажните раздвижни колела на ici за неговото Типо.П.П.Кажи им че ти трябват за италиянка.т.е. резбата е 12х1.25 на болтовете и си прецени колко дълги ги искаш,защото имат и вариянт за лети джанти които са малко по-дълги от стандартните.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
та значи сложих джанти 16" 4х100мм със втулки на 58мм на Бравото, болтовете се завиха добре, не се развиха(понеже така ми казаха че ставало) вече 500км. С нормално окачване съм, а гумите на джантите са 205/45/16 отпред и 215/40/16 отзад и НЕ опират никъде(по нераваности, когато е натоварена и т.н.) Сега остава да ги балансирам че между 110 и 130км ми тресе(ако някой знае от какво е, аз мисля баланс) и да си поръчам ексцентрични болтове.Имам все пак няколко въпроса:Каква е дължината на резбата на болтовете на фият за да знам колко дълги да кажа да ми ги направят, че тези са късиЩе влязат ли гуми 205/55/16 че ме е страх с тези ниските по нашите хубави пътища....?Bravo TD100 98'- това в Гаража
Brava TD100 96'- Мир на праха и...
Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"
Коментар
-
ivanko_rs написа:Gosho_777 написа:за това 4х100мм джанти на фиат 4х98мм всеки вика "Неможе!" и никой с нищо не се аргументира- напр "едни приятел имам така и еди каквоси" или "сложих такива и стана/ нестана" или тем подобни. Нека отговорят хора които са слагали и знаят какво се получава/не се получаваМерсиFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Резултатите от каране с такива джанти - тресене при 120-130км/ч поради факта, че джантата няма как да се центрира добре. Болтовете лягат накриво и джантата винаги е изместена от идеалния център. Баланса не помага!Прецакват се резби, най-често на болтовете и не толкова рядко и на главините и после е сложно!Не го препоръчвам!
Коментар
-
Карах към година с такива (4х100) джанти и е точно, както както го е написал колегата преди мен. При мен, лично, тресеше между 140-160 и 180-190. Болтовете имаха лошият навик да се разхлабват и то все на предните колела. Отделно за това време смених един път главина, два болта и съответно, при събитието с последните две неща, докуцуках до вкъщи на разстояние от 100-ина км от София на 2 съседни болта...С ексцентрични болтове не съм карал и не мога нищо да напиша.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар