Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Често развъртане на вентилатора на радиатора?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Но според мен просто вентилатора му се е прецакал от удара и сега шуми повече ...
    Това не е. Вентилаторът си е ОК. Няма бучене или нещо смущаващо в звука. Просто върти винаги на макс. Звукът е същия който колегата чува когато
    по някой път като изгася колата той се включва и работи 10-тина - 15 секунди
    Този звук ми е познат и не е по-силен от преди. Просто преди го чувах само когато спра автомобила, както е описал колегата, а сега се чува през 2мин на светофарите същото развъртане за по 20-30 сек.

Коментар

krusanov написа:
      Но според мен просто вентилатора му се е прецакал от удара и сега шуми повече ...
      Това не е. Вентилаторът си е ОК. Няма бучене или нещо смущаващо в звука. Просто върти винаги на макс. Звукът е същия който колегата чува когато
      по някой път като изгася колата той се включва и работи 10-тина - 15 секунди
      Този звук ми е познат и не е по-силен от преди. Просто преди го чувах само когато спра автомобила, както е описал колегата, а сега се чува през 2мин на светофарите същото развъртане за по 20-30 сек.
      ами колега да не би защото преди е било студено времето и перката е нормално да не се включва често, сега като е топло се включва често, нормално си е май всичко по колата :D
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

явно не работи първата степен както ти казаха по-ранообикновено е виновен този чарк, който си снимал
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

ами колега да не би защото преди е било студено времето и перката е нормално да не се включва често, сега като е топло се включва често, нормално си е май всичко по колата :D
          Като казвам че преди, го нямаше проблемът, това беше лятото. Сега е зима и върти та се къса.Залагам, на това, което Sev казва и ще видя как мога да сменя тоя чарк.

Коментар

това няма много да промени нещатапросто на бавната степен няма да го усещаш :D
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev, аз имам ли първа и втора степен?При мен вентилаторите са два.Като пусна климатика тръгват и двата.Същото става като вдигне температурата-пак включват и двата.
              Octavia RS
              Evo 10-служебната играчка.

Коментар

В изпълнението с 2 перки, на нашите двигатели, Red Storm, първа степен е когато двете перки бъдат включени последователно една на друга, а втора степен е когато са включени успоредно. Това се управлява от около 3 релета, 1 импулсно , май бяха. Няма положение при което се върти само едната. Има де, ама то вече е за бокса. По въпроса за включена перка на изгасена кола: забелязвал съм че като мина покрай изгасена кола, перката и работи, но никога досега итталианска. Включително и моят двигател - махна ли ключа - колата "умира" - всякакви токове биват прекъсвани, включително и тези за перките отпред. А и наистина не го разбирам това, защо да работи перката след като двигателя вече не работи? Може би има смисъл, ако е така, нека някой го обясни защо?

Коментар

На дизеловото Типо със сигурност работеше перката и при изгасен двигател.Без значение беше причината-включена заради климатика или заради по-висока Т на антифриза.
                  Octavia RS
                  Evo 10-служебната играчка.

Коментар

И при мен на Бравата перката работи дори и на загасен двигател. Забелязал съм, че и доста от френските коли са така.
                    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                    X