Вчера си провеих всични течности и забелязах, че хидравличната е малко под мимимума, та да ви питам каква хидравлична течност да си купя може ли да се мешат различните видиве и дали да източа старата и да налея нова кое е по-добре
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хидравлична течност
Collapse
X
-
Има доста теми по въпроса..... По книжка трябва да сложиш Dextron II или III. Значи най-лесно е така: купуваш си една "конска" спринцовка. Изсмукваш старата течност, слагаш нова. Палиш, пълен ляв, пълен десен, гасиш. Пак изсмукваш и т.н. докато се избистри. Не ссе върти волана като е празно казанчето! Колата е изгасена! Аз така направих и мя,а, проблеми.Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
Цялата система събира 0.65 л., но ти няма да я източваш. На мене бут. 1 л. ми стигна за 3 промивания и накрая налях и даже ми сотанаха 100 мл. На Пунтото казанчето събира 0.3 л.Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
Коментар
-
По книжка събира 0.8л за Bravo 1.6.Опаковките на tutela са по 1л и струват 9лв(вчера купих 2).Въобще към смяната на течностите трябва да се подхожда сериозно,например си мисля ,че проблемите със скоростните кутии на Фиатите идват именно от НЕсменяне на маслото(моето при източването беше по-малко от литър и с вид на боза). :D
Коментар
-
Марката е Tutela GI/A събира около 0.8л. Сменя се много лесно. Още веднъж благодаря на hit.ko че ми обясня как да направя процедурата Махаш тръбата която връща към казанчето и я напъхваш в едно шише (под казанчето също можеш да подложиш едно отдрязано шише или предварително източи маслото по някакъв начин). Палиш докато изсмуче маслото, после доливаш малко в казанчето за да се промие системата а през това време може да въртиш волана наляво - надясно да стане по добре промивката. Като изсмуче всичкото масло свързваш системата отново и пълниш казанчето. Аз така си направих процедурата, купих две тубички за да имам за промиване.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
u_bo
Interceptor написа:Марката е Tutela GI/A събира около 0.8л. Сменя се много лесно. Още веднъж благодаря на hit.ko че ми обясня как да направя процедурата Махаш тръбата която връща към казанчето и я напъхваш в едно шише (под казанчето също можеш да подложиш едно отдрязано шише или предварително източи маслото по някакъв начин). Палиш докато изсмуче маслото, после доливаш малко в казанчето за да се промие системата а през това време може да въртиш волана наляво - надясно да стане по добре промивката. Като изсмуче всичкото масло свързваш системата отново и пълниш казанчето. Аз така си направих процедурата, купих две тубички за да имам за промиване.
Коментар
-
Не съм сигурен дали този метод е толкова безопасен за хдравликата. Ако въртиш волана когато системата е празна или полу празна може да повредиш нещо по системата (коментирали сме го вече това). така че по-бобре без въртене.Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
Коментар
-
easylife написа:Не съм сигурен дали този метод е толкова безопасен за хдравликата. Ако въртиш волана когато системата е празна или полу празна може да повредиш нещо по системата (коментирали сме го вече това). така че по-бобре без въртене.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар