Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги помощ моля !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги помощ моля !

Значи току-що един приятел с Фиат Пунто 1.2 75к.с., в резервоарчето за антифриза наля масло около 100-150 грама. Въпроса ми е следния - Фатално ли е много? И ако е - да, как може да се оправи?Съжалявам, ако темата е в грешен раздел, но просто ми трябва повече хора да я видят и ми трябва спешно отговор!Поздрави.
    Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Е какъв е проблема - загрява колата, изгася я, развива кранчето отдолу и източва антифриза. След това налива нов и е готов.

Коментар

Мисълта ми е смисъл смесило ли се е маслото някъде с нещо.. смисъл с бензина, значи отдолу на резервоарчето имаше един маркуч, които отива в радиатора? Дали трябва да се свали да се измие и радиатора ?Edit : А фатално ли ще е, ако престой една вечер или още сега да го направим ?

...E90..incoming..!!

Коментар

Антифриза с масло трябва да се изхвърли, после да се налее с вода и като загрее да развърти водата- да се изхвърли и тя, и после наново антифриз. В такива количества не е опасно за водните съединения и радиаторите за една вечер.
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Последно трябва ли да е загрята колата преди да се махне маслото и антифриза или не трябва?Edit : не знам дали има смисъл в тоя въпрос, но моят познат ме накара да попитам дали има значение какво е маслото понеже неговото е "пълна синтетика" ?

...E90..incoming..!!

Коментар

Мисля си маслото не плували над антифриза и след като го е налял в разширителния съд дали не е останало само там?Ако е останало само там,защото колата не е карана не може ли да откачи маркуча,който свързва разширителния съд с радиатора и да източи само тази част от антифриза?След това хубава промивка с топла вода ,закачане на маркуча към радиатора и доливане с антифриз.Това са само размисли,нека колегите се изкажат.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
            X