Значи току-що един приятел с Фиат Пунто 1.2 75к.с., в резервоарчето за антифриза наля масло около 100-150 грама. Въпроса ми е следния - Фатално ли е много? И ако е - да, как може да се оправи?Съжалявам, ако темата е в грешен раздел, но просто ми трябва повече хора да я видят и ми трябва спешно отговор!Поздрави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги помощ моля !
Collapse
X
-
Мисълта ми е смисъл смесило ли се е маслото някъде с нещо.. смисъл с бензина, значи отдолу на резервоарчето имаше един маркуч, които отива в радиатора? Дали трябва да се свали да се измие и радиатора ?Edit : А фатално ли ще е, ако престой една вечер или още сега да го направим ?Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
Последно трябва ли да е загрята колата преди да се махне маслото и антифриза или не трябва?Edit : не знам дали има смисъл в тоя въпрос, но моят познат ме накара да попитам дали има значение какво е маслото понеже неговото е "пълна синтетика" ?Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
Мисля си маслото не плували над антифриза и след като го е налял в разширителния съд дали не е останало само там?Ако е останало само там,защото колата не е карана не може ли да откачи маркуча,който свързва разширителния съд с радиатора и да източи само тази част от антифриза?След това хубава промивка с топла вода ,закачане на маркуча към радиатора и доливане с антифриз.Това са само размисли,нека колегите се изкажат.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар