Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля за съвет

mola pomognete mi..imam sledniq problem.ptitejavam fiat tempra 1.6 92 god.mono injekciq.nqmam iskra ot bubinata kym sweshtite.do bubinata otiva zahranvane 12 volta.bubinata e zdrava.kade da potyrsq problema,vsi4ki kabeli sa zdravi.Колега оправи си поста на кирилица - тук така пишем.Освен това местя въпроса ти в правилния раздел.Модератоски екип fiat-bg.org

Първо - пиши на Български и на Кирилица - намираш се в България.Второ - има си раздел за технически консултации.Трето - по темата ти - не е възможно бобината да ти е здрава и кабелите да са здрави, а да нямаш искра. Провери всичко още веднъж.

Коментар

Най вероятно ти е скапан датчикa на маховика - той дава сигнал на ЕКУ-то за развъртането на мотора, а ЕКУ-то подава сигнал на бобината да пусне искра. Типото ми беше със същия мотор и съм го сменял 2 пъти. 50-60лв струва.Оригинален номер 7564592 - търси го в www.axm-auto.comТака изглежда Естествено ако ако мотора ти е същия който имам предвид - 159.А3.046(Можеш да го измериш с мултицет - буксата му се намира зад акумулатора, а той самия се намира зад двигатела точно между скоростната кутия и двигателя. Държи се с два болата, подмяната му е 2 минути. Ако е сдрав трабва да дава 700-800 ома съпротивление. Това всъщност е една бобинка която се подмагнитва от маховика.И наистина пиши на кирилица, оправи си поста.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

"Мола" прочети правилата на форума!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Yavor: Колега, същото Типо го има тъста - тоя кабел го сменя точно 3 пъти, докато се усети, че не е от него, а от кофти връзка. Напръска с WD40, послед с електроконтактен спрей и сега има 3 здрави кабела
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            Yavor: Колега, същото Типо го има тъста - тоя кабел го сменя точно 3 пъти, докато се усети, че не е от него, а от кофти връзка. Напръска с WD40, послед с електроконтактен спрей и сега има 3 здрави кабела
            Е да де - той затова се мери дали е прекъснал преди да се даде петдестарка за него...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Е, тъста е автомонтьор, а не автоеладжия Първо харчи парите, а после мисли...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
              X