mola pomognete mi..imam sledniq problem.ptitejavam fiat tempra 1.6 92 god.mono injekciq.nqmam iskra ot bubinata kym sweshtite.do bubinata otiva zahranvane 12 volta.bubinata e zdrava.kade da potyrsq problema,vsi4ki kabeli sa zdravi.Колега оправи си поста на кирилица - тук така пишем.Освен това местя въпроса ти в правилния раздел.Модератоски екип fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съвет
Collapse
X
-
Най вероятно ти е скапан датчикa на маховика - той дава сигнал на ЕКУ-то за развъртането на мотора, а ЕКУ-то подава сигнал на бобината да пусне искра. Типото ми беше със същия мотор и съм го сменял 2 пъти. 50-60лв струва.Оригинален номер 7564592 - търси го в www.axm-auto.comТака изглежда Естествено ако ако мотора ти е същия който имам предвид - 159.А3.046(Можеш да го измериш с мултицет - буксата му се намира зад акумулатора, а той самия се намира зад двигатела точно между скоростната кутия и двигателя. Държи се с два болата, подмяната му е 2 минути. Ако е сдрав трабва да дава 700-800 ома съпротивление. Това всъщност е една бобинка която се подмагнитва от маховика.И наистина пиши на кирилица, оправи си поста.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor: Колега, същото Типо го има тъста - тоя кабел го сменя точно 3 пъти, докато се усети, че не е от него, а от кофти връзка. Напръска с WD40, послед с електроконтактен спрей и сега има 3 здрави кабелаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Yavor: Колега, същото Типо го има тъста - тоя кабел го сменя точно 3 пъти, докато се усети, че не е от него, а от кофти връзка. Напръска с WD40, послед с електроконтактен спрей и сега има 3 здрави кабелаAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Е, тъста е автомонтьор, а не автоеладжия Първо харчи парите, а после мисли...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар