Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не работи задната пръскалка на Bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не работи задната пръскалка на Bravo

Имам някакво запушване и не ми пръска на задния прозорец, отварях кората отзад, защото мислех че е запушена дюзичката, ама не е просто не стига водата до отзад. Моторчето бръмчи, другото което се изненадах е че моторчето за предните и задните е едно и също, как става тази магия. Поне се радвам че оправих предните че и те не пръскаха, сега са супер. :P Надявам се, че някой ще помогне и за задната.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Клапанче! За повече използвай Търсене!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Магия - смяна на поляритета на мотора търси под една от корите в двигателния отсек, откъм купето, има ендо клапанче което пречи на водата да се връща в казанчето, за да не чакаш всеки път да стигне до отзад. В него една мембрана се разяжда и го запушва. Тръгваш по маркуча и ще го срещнеш някъде.И наистина - някои проблеми, като този например, може да се предположи, че са често срещани и ако използваш търсенето ще намериш полезни неща.

Коментар

ей тука някъде под гуменото оплътнение има едно маркуче. Издърпваш го и на него трябва да има едно малко клапанче. Сменяш го с ново за 3 лв и си готов
        Прикачени файлове
        Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Колега откъде могат да се вземат тези клапанчета по 3 лв.На мен ми искаха за едното 7 за другото 8 лв. в един магазин - аз естественно не си взехНа мен ми бяха блокирали и двете клапанчета - отворих ги изкормих пружинката с уплътнението, затворих ги и запуших дупките на капачетата им и сега така си ги карам.Та ако са по 3 лв. ще си ги сменя с удоволствие.А най-интересното е, че като питаш в магазин за авточасти какво клапанче искаш и те стоят и гледат много учудено.Даже един ми каза, че можело колата ми да е поръчков модел
          Bravo JTD 105 '98

Коментар

mr. Nikoi има ги на оборище със сигурност!

Коментар

И на мен в един магазин в Бургас ми искаха 7 лв., но в магазин Гама на hit-ko ми взеха само 3 лв.
              Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Гледал ли си рибки, има едни разклонения за въздуха, слагай такова. При мен работи безотказно.
                Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Аз си смених и двете клапанчета от Хит-ко преди година и половина, ама набързо протекоха и двете и ги изкормих и сега са само свръзки
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Е сега вече ми е ясно, ще търся да го оправям. Мерси за инфото!
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

ogi28b, Много ти Благодяря, ще потърся при тях в събота.
                      Bravo JTD 105 '98

Коментар

Working...
                      X