Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Габарит на Фиат Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Габарит на Фиат Браво

Габарита ми започна да мига постоянно. Извадих фасунгата, позачистих кабелите, но пак мигаше. После направих същото, само че колата беше на контакт и без да искам допрях кабелите един в друг и диодчето спря да мига - хубаво, само че спря и да свети. Какво да го правя? Какво ми е изгоряло? Всичко друго работи нормално. Само да не съм изгорил диодчето.

По твоето описание на проблема сега трябва да ти е изгорял бушона провери го.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Ейййй, вярно бе виж това не се сетих. Ама те другите габарити работят.

Коментар

Как си се притеснил, все едно е 200 лева диода... и при мен точно така мигаше, и на второто вадене ми се разпадна в ръката. Затова си купих нови диодчета, боц и заспаха. Да напомня - диода пробва ли да го сложиш наобратно? щото има + и минус. Ако без да искаш си го обърнал - нормално е да не свети

Коментар

Аз май ще се наложи да сменям габаритите. Проблема ми е, че не знам къде се намира крушката Искам да си сложа бяла крушка, но май няма... Тези диоди как се слагат? Мисля, че отзад са по-различни от обикновенна крушка за габарит ??
          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Откъде да си купя такива диоди?

Коментар

Във всеки магазин за автоджунджурийки трябва да продават - "Габарити без цокъл 5 вата - диоди" - блистер 2 броя - около 2 лева.Намира се под късата светлина, на фара с рефлектор, по диагонал, около 2-3 см по посока на радиатора и надолу. Вади се с просто издърпване на цокъла, после от цокъла се издърпва габарита. Като дърпате цокъла - лекичко, да не изкорубите някой кабел Сложих такива по принуда - обикновената габаритка ми беше нагорила цокъла и той е почти унищожен. И тези които продават - колкото и бели да изглеждат преди да са сложени - след това си синеят. Вече при 2 модела го видях. Препоръчвам прави отпред, а не заоблени - заоблените са насочени, а правите разпръскват светлинка в целия рефлектор, заоблените леко я фокусират напред. Може спокойно да оставяш колата на габарити, дори и за цяла нощ, ако се наложи - консумацията на вс. габарити и диодите е около и под 1 ампер, а без диоди - над 1.5

Коментар

Мерси, за изчерпателното обяснение, преди малко видях, че и таблото не свети и диодчето, което показва, че са светнати габаритите. Май, вече на бушон ми прилича. Ще проверя при първа възможност утре.

Коментар

Гадна работа и другия диод мига.

Коментар

Изхвърли ги тия китайски боклуци и си сложи стандартна габаритна крушка с бяла (или каквато искаш) светлина. Цена около 10лв за 2бр.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                    X