Габарита ми започна да мига постоянно. Извадих фасунгата, позачистих кабелите, но пак мигаше. После направих същото, само че колата беше на контакт и без да искам допрях кабелите един в друг и диодчето спря да мига - хубаво, само че спря и да свети. Какво да го правя? Какво ми е изгоряло? Всичко друго работи нормално. Само да не съм изгорил диодчето.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Габарит на Фиат Браво
Collapse
X
-
Как си се притеснил, все едно е 200 лева диода... и при мен точно така мигаше, и на второто вадене ми се разпадна в ръката. Затова си купих нови диодчета, боц и заспаха. Да напомня - диода пробва ли да го сложиш наобратно? щото има + и минус. Ако без да искаш си го обърнал - нормално е да не свети
Коментар
-
Във всеки магазин за автоджунджурийки трябва да продават - "Габарити без цокъл 5 вата - диоди" - блистер 2 броя - около 2 лева.Намира се под късата светлина, на фара с рефлектор, по диагонал, около 2-3 см по посока на радиатора и надолу. Вади се с просто издърпване на цокъла, после от цокъла се издърпва габарита. Като дърпате цокъла - лекичко, да не изкорубите някой кабел Сложих такива по принуда - обикновената габаритка ми беше нагорила цокъла и той е почти унищожен. И тези които продават - колкото и бели да изглеждат преди да са сложени - след това си синеят. Вече при 2 модела го видях. Препоръчвам прави отпред, а не заоблени - заоблените са насочени, а правите разпръскват светлинка в целия рефлектор, заоблените леко я фокусират напред. Може спокойно да оставяш колата на габарити, дори и за цяла нощ, ако се наложи - консумацията на вс. габарити и диодите е около и под 1 ампер, а без диоди - над 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар