Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ел. Стъкла - ремонт при трудно движение.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

gari_brasna4a написа:
    Atanas71 написа:
    Оставете тези неща на хора които разбират и не пишете глупости в подобни теми. 1 ден , 2 дена работа и подобни трудоемко било много сложно и т.н.т. Според мен неможе всеки от всичко да разбира . Има хора с никакви тех.познания , на такива 20 страници тема да се изпише , пред него да го правиш той само да гледа пак нищо няма да разбере. Колеги не се захващайте с неща които несте сигурни какъв резултат ще постигнете. Не че се правя че много разбирам но не е и малко . Преди година разглобих двете врати огледах механизмите свърших работата която прецених че затруднява движението на стъклата и ефекта е налице Та във този ред на мисли са написани толкова теми за тези предни стъкла че само трябва да се разрови и обобщи информацията и да се прецени " адже ба да се захващам ли с тази работа , ще мога ли да се справя" или да потърся помощ в сервиз. Не тук отново да откриваме топлата вода. Аз съм писал в една тема за това което съм правил по стъклата затова няма да се повтарям пак
    колега не е кой знае каква философия да свалиш 1 кора с 10 винта 4 -5 щипки и т.н.на мен ми се отачи 2 пъти външната дръжка на шофиорската врата и без да съм технически грамотен по темата с колите си разглобих вратата смених си там каквото ми се беше шчупило и нямах никакви проблеми.само иска малко повече мислене,гледане и старание да не изкъртим нещо
    Така е колега това исках да кажа но явно си тех. грамотен щом си го направил , не бъди скромен
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

На моето Браво смазах релсите без да разглабям нищо, не че не съм отварял два пъти вратите, пръсках само отгоре и ефекта беше повече от задоволителен.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

И двете врати съм ги разглобявал и почистих релсите, смазах ги, напълних жилата с масло. Убедих се и че трябва поне веднъж дневно да ги свалиш до долу и да ги вдигнеш и двете стъкла, така няма проблем. Това го установих защото по-принцип по-често се използва шофьорското стъкло и след време дясното пак започна да ми се движи трудно и за това всеки ден им правя "профилактика"
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Meханизмът свален Има си малко чалъм за вадне и поставяне обратно.държи се на общо пет болта с гайки.Три за машинката и ролката и по една горе и долу за лайсната.Извадих го като преместих долният край наляво,горният надолу и после през отвора в средата изкарах първо горният край и Т.н.т Проклетата"ШАЙБА"(шпилка),или квото е там.Вади се с натиск ,ама не голям.Докато го разбера как е се припотих.Аз го натиснах към ламарините-не надолу,а навън така да се каже. Още един поглед върху механизма за вдигане и сваляне Според някои колеги ,основно проблема се крие тук и в лайсната със спекла грес или недостатъчно такава. При мен на пасажерската врата по;ожението е зле,бавно сваля-вдига,свалих ,почистих ,смазах механичните компоненти,но мога да кажа ,че си пропилях едни 2-3 часа.Разликата не е окой знае каква,има я ,ама не осезаема.Използвах момента да проверя ел.връзките към моторчето-перфектни-нямаше нагоряло или хлабаво-на самотомоторче.Това не означава ,че на другите няколко места не е окоислило и от там да идва проблема.Като има пак време ще търся слабата връзка с мултицет и т.н.т.просто няколко снимки да допълним темата на колегата.Успех на всички които искат да си отремонтират този досаден проблем и не забравяйте да драснетте по някой ред с впечетлянията си от процедурите ,които сте провели.
          Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
          Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Огромни разлики няма да има на нашите фиати стъклата така са направени че не могат да се движат бързо.
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

И при мен го има този проблем !Вчера си купих Ланчия капа и предните стъкла направо се влачат !Освен това едното излиза и се килва напред и неможе да се затвори добре , трябва да му помагам да се вигне и да го "водя" ! И щом от смазването няма ефект къде може да е проблема !Не ми се вярва от завода да ги правят така
              LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Working...
              X