Вчера и аз успях да направя дупка в картера, докато издирвах един идиот в подобията на улици на известното плевенско село Пелишат (известно още като "Пелишат да го е*а"... Светна ми лампата за маслото, спрях навреме, после изтеглихме Марийка в нашия гараж с канал... Викам си - колко му е едно сваляне на картера... Развих всички налични болтове , включително една лапа, която подпира двигателя - не пада и туй то... Накрая, след дълго надничане по всички дупки и процепи, открих два болта, скрити под ламарина между двигателя и скоростната кутия. Обаче - достъп невъзможен. Мъка, мъка... В крайна сметка намерих едно гъвкаво пружинно удължение от едно гедоре куче-марка, което (гедорето) иначе за нищо не става, но с негова помощ и камък шестограм "петица" (защото звездата, която имах не можеше да влезе в тази теснотия), успях да развия въпросните два болта. В картера има дупка с големината на монета от 1ст. Занесох го при едни майстори до КЗУ в Плевен, ама заварчиците им били някъде по обекти и казаха, че чак в петък могат да ми го заварят. Тогава се вдигнах и право при Данчо Сърбина, който го грабна и ми каза да мина след час и да си приготвя 10лв. Сега чакам да стане време да си взема картера и да видя какво е направил, а след това - монтаж.Ако ремонта се размине само с тези 10лв + 60лв за масло и моите отрудени ръце, ще бъда доволен - като гледам че нов картер е 500лв...В цялата олелия не се сетих да снимам дупката, но сега като го взема, ще снимам поне заварката
Иначе имах идея да снимам операцията по свалянето, но с мръсните ръце, а и след като ми се отели вола, всякакъв ищах за фотографии ми изчезна...И те така...

Коментар