Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За какво да се оглеждам.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За какво да се оглеждам.

Та реших се да си купя Браво Задължително искам да е дизел 98,99 или 2000... просто звука на двигателя и усещането на турбото е ... тръпки ме повиват направо колата искам да е с новия ТD100 или JTD мотор (то старото TD мотора му е 1:2 :D с тоя на типото)Огледах вече десетина коли...това което най-често ми прави впечатление е звука на мотора и повредите вътре в купето (счупени копчета за стъклата, счупена жабка, нестабилни седалки...и т.н.)Понеже ми е първа лична кола и доста се притеснявам да не се прецакам а задължително искам да е фиат браво и да е дизел. Какво по сериозно ще ме посъветвате да гледам по колата (като изключим за ръжда ударено и т.н.) изчетох почти всички теми пуснати за браво във форума но не открих някъде нещо обобщено. Кажете ми къде горе долу из БГ са по-добри цените понеже вече разбрах че в различните градове варират...примерно варна от добрич има разлика от към 200-500лв... за Пловдив чувам че били най-евтинки но най много преправяни(побългарявани в сервизи преди продажба).Ако можете да ми помогнете ще съм много благодарен, че ми се иска другата седмица да си джиткам гордо с количката а доста се колебая. И като я видя незнам за какво по специфично да се оглеждам... Благодаря ПС. А и интересно ми е при типото турбото се включва някъде към 2500 - 3000 оборота и дръпва здраво и при бравото ли е така (защото карах едно комбо доста време верно 1.3 ЦДТИ ама се включваше на 1500об. и не се усещаше мн мн...)
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Ми аз от дизели не разбирам и не мога да те посъветвам какво точно да гледаш по двигателя, но със сигурност бих ти казал да вземеш JTD мотора. ТД-то нема сми, старичка технология е. Ма нека се пак дизелджиите да се изкажат.
    Bravo 1.6 16v

Коментар

kiselo: Моля те - във раздел дизели има важни теми, които отговарят точно на въпроса ти, а има и тема която се казва "Какво да гледам при покупка на дизелов автомобил". Също така - турбината е постоянно "включена" това е механичен елемент, който няма включвател-изключвател - работи ли двигателят - турбината също работи. "Включването" както ти го наричаш се случва на определени обороти, когато турбината се развърти с огромни обороти и се чуе звукът на зъболекарския свредел Моят съвет е - ако ще купуваш дизелов автомобил - гледай да е JTD двигател (Common Rail) и най-вече вземи някой който разбира - да огледа колата под предния капак. Копчетата и другите финтифлюшки дразнят, но те не движат колата.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Отговор на темата - за нещо свежо!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

мале незнам къде съм спал след като не съм видял темата в раздел дизели...сори Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Коментар

а по въпроса за цените някой може ли да помогне?

Коментар

...

По въпроса за цените - влизаш в mobilen.bg, пишеш в търсачката каква кола точно търсиш и като ти извади резултатите, гледаш цените, като от всяка цена смъкваш около 300лв... Поне моят опит е такъв
              Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
              Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Засега се оглеждай за мангали щото много крадат по градския транспорт
                Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
                MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
                Engine Stamp: 176B9.000
                Version Code: 176BV
                Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

easylife написа:
                  Засега се оглеждай за мангали щото много крадат по градския транспорт
                  хаха ее във Варна не са толкова много :D а някой да може да подскаже за сервиз в който може да ми направят диагностика на моторетката компресия и т.н. за Варна става на дума? А ако някой знае и колко струва би било чудесно

Коментар

JTD внимавай с тези на тънките цени, че да не дадеш една камара пари после.
                    Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Working...
                    X