Та реших се да си купя Браво Задължително искам да е дизел 98,99 или 2000... просто звука на двигателя и усещането на турбото е ... тръпки ме повиват направо колата искам да е с новия ТD100 или JTD мотор (то старото TD мотора му е 1:2 :D с тоя на типото)Огледах вече десетина коли...това което най-често ми прави впечатление е звука на мотора и повредите вътре в купето (счупени копчета за стъклата, счупена жабка, нестабилни седалки...и т.н.)Понеже ми е първа лична кола и доста се притеснявам да не се прецакам а задължително искам да е фиат браво и да е дизел. Какво по сериозно ще ме посъветвате да гледам по колата (като изключим за ръжда ударено и т.н.) изчетох почти всички теми пуснати за браво във форума но не открих някъде нещо обобщено. Кажете ми къде горе долу из БГ са по-добри цените понеже вече разбрах че в различните градове варират...примерно варна от добрич има разлика от към 200-500лв... за Пловдив чувам че били най-евтинки но най много преправяни(побългарявани в сервизи преди продажба).Ако можете да ми помогнете ще съм много благодарен, че ми се иска другата седмица да си джиткам гордо с количката а доста се колебая. И като я видя незнам за какво по специфично да се оглеждам... Благодаря ПС. А и интересно ми е при типото турбото се включва някъде към 2500 - 3000 оборота и дръпва здраво и при бравото ли е така (защото карах едно комбо доста време верно 1.3 ЦДТИ ама се включваше на 1500об. и не се усещаше мн мн...)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За какво да се оглеждам.
Collapse
X
-
kiselo: Моля те - във раздел дизели има важни теми, които отговарят точно на въпроса ти, а има и тема която се казва "Какво да гледам при покупка на дизелов автомобил". Също така - турбината е постоянно "включена" това е механичен елемент, който няма включвател-изключвател - работи ли двигателят - турбината също работи. "Включването" както ти го наричаш се случва на определени обороти, когато турбината се развърти с огромни обороти и се чуе звукът на зъболекарския свредел Моят съвет е - ако ще купуваш дизелов автомобил - гледай да е JTD двигател (Common Rail) и най-вече вземи някой който разбира - да огледа колата под предния капак. Копчетата и другите финтифлюшки дразнят, но те не движат колата.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
easylife написа:Засега се оглеждай за мангали щото много крадат по градския транспортRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар