Колеги, дайте повече инфо за двигатела на LINEA 1.4 8V и какво е вариатор на газоразпределението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
LINEA 1.4 8V и какво е вариатор на газоразпределението?!
Collapse
X
-
Вариатор на газоразпределението май е по правилно.Този вариатор променя фазите за подаване на гориво и момента на запалване грубо казано посредством което от двигатела се извличат по добри мощност и въртящ момент.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Да, както и като на всички Алфи дето са Туин Спарк(демек от тези дето са с по 2 свещи на цилиндър)... бе с две думи от малки мотори искарва големи мощности(Фиат Темпра 1.6 - 74 кончета - Алфа 1.6 Туин Спарк - 120 кончета), съответно, мотора за да върви му трябват малко повечко обороти, щото Вариатора сработва при определени обороти. Иначе си е тръпка да се кара кола с такава система, особенно приятно се усеща ускорението, като сработи вариатора. Като цяло това чудо завърта всмукателния разпределителен вал, като дава малко по-голямо предварение и по-добро напълване на цилиндрите с гориво-въздушна смес, и всичко това точно контролирано от компютъра на колата. Да живеят технологиите...разбира се, когато стане някакъв гаф с електрониката....мама им на Технологиите.....абе няма как Прогрес.... Разбира се само с тези 8 клапана, няма да има такава огромна разлика както при Алфичката, Но пак ще е доста по-добре от нормалния мотор без вариатор, а ако има и по 2 свещи на цилиндър......Ми то стана Алфичка.Иначе ако питаш дали този мотор е добър за тази кола....отговора според мен е НЕ.Колата е доста голяма, съответно няма да е лека като перце, и този мотор определено е слабичък...насочи се към дизеловия агрегат, ама по-мощния. Имай предвид, че дори и 1.3 МЖет е доста добър, малко е куцичък, ама 200км/ч. ги лови без проблем. И така...има писано из разделите мненията на колегата Авео, който има Линеа 1.3 МЖет...няма да е зле да попрочетеш и там...СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Явор Митев
.....колега с Линеа....къде се криеш бре човек...веднага слагай Линеа-та на аватара, един гараж за 10 минути и почвай да пишеш.... За съжаление, нямам никакви впечатления от този мотор, но за моята мога да споделя с две думи - за градски условия е адски спънат мотор. Вярно че аз и свикнах, но преди две седмици карах старата си кола /Авео - 1.4 16V 92 к.с./ в София и трябва да ти кажа, че имах чувство да се возя в изтребител. За сметка на това, обаче, Линеа-та с този дизелов мотор ми е идеялна за междуградско. Вкараш ли я в обороти, грешка няма. Правил съм си експерименти и при мръсна газ, буквално залепвам за седалката...тировете ги джиткам за секунда, Авео-то увяхва зад Линеа-та на магистралата, но.....в града е тежко. Разхода ми е средно 4.2 извънградско и 5-5.2 градско в лудите софииски задръствания.Това е общо взето, пиши и ти впечатления за твоят мотор и ги сложи в "Новини"...Поздрави и успех
Коментар
-
Авео написа:.....колега с Линеа....къде се криеш бре човек...веднага слагай Линеа-та на аватара, един гараж за 10 минути и почвай да пишеш.... За съжаление, нямам никакви впечатления от този мотор, но за моята мога да споделя с две думи - за градски условия е адски спънат мотор. Вярно че аз и свикнах, но преди две седмици карах старата си кола /Авео - 1.4 16V 92 к.с./ в София и трябва да ти кажа, че имах чувство да се возя в изтребител. За сметка на това, обаче, Линеа-та с този дизелов мотор ми е идеялна за междуградско. Вкараш ли я в обороти, грешка няма. Правил съм си експерименти и при мръсна газ, буквално залепвам за седалката...тировете ги джиткам за секунда, Авео-то увяхва зад Линеа-та на магистралата, но.....в града е тежко. Разхода ми е средно 4.2 извънградско и 5-5.2 градско в лудите софииски задръствания.Това е общо взето, пиши и ти впечатления за твоят мотор и ги сложи в "Новини"...Поздрави и успехFiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар