В нашата фирма решихме да купим нов автомобил (7 местен) и се спряхме на тези два модела с двигатели 1.8 бензин (около 140кс). При едно и също ниво на оборудване обаче Опел-а е с около 10 000лв по-евтин. Външно си приличат много, за съжаление нито един от моите познати няма такава кола, за да ми сподели впечатления. Ако някой от форума е карал и поддържал тези автомобили, нека сподели.Поместено в неподходящ раздел.Модерирано.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Toyota Corolla Verso v/s Opel Zafira
Collapse
X
-
Аз ти препоръчвам опела... освен че е с 10 000 евро по - евтин, вече не са като старите опели преди 2000 година и така. Много добре си избрал моделите и са абсолютно конкурентни... но за мен като качество опела е по добър, може да не е изработен от много скъпи и блестяши матеряли, но, абе виж продажбите и ще ти стане ясно коя е по - добра
Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
ex:Opel Kadett 1.3
ex:Fiat 125p
ex:Москвич 412
-
Е ти сравняваш най ниското ниво на оборудване при Зафира с най високото при Карола затова се получава разлика от 10000лв. Иначе при еквивалентни нива на оборудване разликата е 2000лв. Гаранцията при Тойота е 3г вкл. ходовата част при Опел е само 2г (не съм сигурен)така,че.....ТойотаMarea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
TIP написа:Е ти сравняваш най ниското ниво на оборудване при Зафира с най високото при Карола затова се получава разлика от 10000лв. Иначе при еквивалентни нива на оборудване разликата е 2000лв. Гаранцията при Тойота е 3г вкл. ходовата част при Опел е само 2г (не съм сигурен)така,че.....ТойотаБрава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
bright написа:TIP написа:Е ти сравняваш най ниското ниво на оборудване при Зафира с най високото при Карола затова се получава разлика от 10000лв. Иначе при еквивалентни нива на оборудване разликата е 2000лв. Гаранцията при Тойота е 3г вкл. ходовата част при Опел е само 2г (не съм сигурен)така,че.....ТойотаMarea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Цените обявени на уеб сайтовете на вносителите не са съвсем актуални. И двата модела имат фейслифт през 2008 и нови цени. Ние искахме конкретна оферта - с определено ниво на оборудване (климатроник, ESP, възд. възглавници и завеси; цвят и т.н.)Брава 1.6 16V ELX
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:Другите алтернативи са Citroen C4 Grand Picasso, VW Turan, Ford S-Max. Гледал ли си ги?Зафирата май е най стара като модел и се очаква подмяна скоро.Брава 1.6 16V ELX
Коментар
-
Аз също предлагам Мазда 5, както и Fiat Doblo Panorama Family (дълга база и удобни 7 места).Преди два месеца бях в шоурума на Опел и гледах Зафирата и бих казал, че третия ред седалки не са много удобни и с тях багажника изчезва.Ето тук има инфо за Добло Панорама http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ighlight=doblo
Коментар
-
Аз в Тойотата не съм се качвал, но в тази Зафира не се чувствах удобно нито на навигаторското място, нито на втория ред седалки. На третия не съм сядал. При моите размери (191 см и 45 номер обувки), ако си наглася предната седалка така, че да ми е удобно, зад мен не може никой да седи. Като седна на задната седалка няма място за стъпалата ми. Не ясно защо немците са решили да сложат един праг под седалката, който ограничава мястото за стъпване, а под предната седалка също няма как да ги мушна. Така че отзад е за хора с по-малки обувки - до 40-41 номер. За дълъг път не ми беше удобна на никое от двете места, които описах.
Коментар
-
Предполагам всички предлагате Опела само заради цената... щото все пак да се твърди, че Опел е по-добре от Тойота ми се струва леко глупаво Едит: Забравих за темата.. На мен Тойотата много ми допада. Возил съм се в такава и ми се струва комфортна, но пича дето я кара нещо не и се кефи много-много, тромава била, ама се пак той е Алфист :D (колата е с най-големия бензинов ДВГ, към 150 коня май) За последният ред седалки обаче съм почти сигурен, че са доста зле.. май са само за да си ползваш ДДС-тоBravo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар