Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Toyota Corolla Verso v/s Opel Zafira

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Toyota Corolla Verso v/s Opel Zafira

В нашата фирма решихме да купим нов автомобил (7 местен) и се спряхме на тези два модела с двигатели 1.8 бензин (около 140кс). При едно и също ниво на оборудване обаче Опел-а е с около 10 000лв по-евтин. Външно си приличат много, за съжаление нито един от моите познати няма такава кола, за да ми сподели впечатления. Ако някой от форума е карал и поддържал тези автомобили, нека сподели.Поместено в неподходящ раздел.Модерирано.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Прикачени файлове
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Аз ти препоръчвам опела... освен че е с 10 000 евро по - евтин, вече не са като старите опели преди 2000 година и така. Много добре си избрал моделите и са абсолютно конкурентни... но за мен като качество опела е по добър, може да не е изработен от много скъпи и блестяши матеряли, но, абе виж продажбите и ще ти стане ясно коя е по - добра

Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
    ex:Opel Kadett 1.3
    ex:Fiat 125p
    ex:Москвич 412

Коментар

Е ти сравняваш най ниското ниво на оборудване при Зафира с най високото при Карола затова се получава разлика от 10000лв. Иначе при еквивалентни нива на оборудване разликата е 2000лв. Гаранцията при Тойота е 3г вкл. ходовата част при Опел е само 2г (не съм сигурен)така,че.....Тойота
      Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
        Е ти сравняваш най ниското ниво на оборудване при Зафира с най високото при Карола затова се получава разлика от 10000лв. Иначе при еквивалентни нива на оборудване разликата е 2000лв. Гаранцията при Тойота е 3г вкл. ходовата част при Опел е само 2г (не съм сигурен)така,че.....Тойота
        не е така. офертите са ми пред очите - оборудването е идентично, разликата е 9 970лв. Ако беше 2000лв изобщо нямаше да пускам темата.
        Брава 1.6 16V ELX

Коментар

10 000 разлика при цени може би от около 40-45 000...просто няма начин да не избера Опел-а
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

bright написа:
            TIP написа:
            не е така. офертите са ми пред очите - оборудването е идентично, разликата е 9 970лв. Ако беше 2000лв изобщо нямаше да пускам темата.
            Opel 1.8 -34440лв - Тойота 1.8-38305лв- най ниски нива на оборудване .Моя грешка разликата е около 3900лв

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Цените обявени на уеб сайтовете на вносителите не са съвсем актуални. И двата модела имат фейслифт през 2008 и нови цени. Ние искахме конкретна оферта - с определено ниво на оборудване (климатроник, ESP, възд. възглавници и завеси; цвят и т.н.)
              Брава 1.6 16V ELX

Коментар

В такъв случай може би опела е по добрия избор. Но пък от друга страна тойотата държи доста по добра цена на старо,все пак рано или късно тая кола ще се продава.

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Другите алтернативи са Citroen C4 Grand Picasso, VW Turan, Ford S-Max. Гледал ли си ги?Зафирата май е най стара като модел и се очаква подмяна скоро.
                  F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                    Другите алтернативи са Citroen C4 Grand Picasso, VW Turan, Ford S-Max. Гледал ли си ги?Зафирата май е най стара като модел и се очаква подмяна скоро.
                    Зафирата над която умуваме е модел 2008. Освен тези коли, които споменаваш със 7 места са и Мазда 5, Рено гранд сценик и Мицубиши Грандис (цената тук е най-висока). Притеснява ме поддръжката на френските коли. Освен това не искам да купим уникална кола и да има още десетина такива в БГ, защото това ще ми струва скъпо като експлоатация. Разходите по един автомобил не са само за придобиване , а поне още толкова по време на експлоатация, като горива и рез. части. Това е причината да се спра на Зафира и Корола Версо - срещат се по улиците...
                    Брава 1.6 16V ELX

Коментар

А за Mazda 5 мислил ли си
                      НК

Коментар

Аз също предлагам Мазда 5, както и Fiat Doblo Panorama Family (дълга база и удобни 7 места).Преди два месеца бях в шоурума на Опел и гледах Зафирата и бих казал, че третия ред седалки не са много удобни и с тях багажника изчезва.Ето тук има инфо за Добло Панорама http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ighlight=doblo

Коментар

Аз в Тойотата не съм се качвал, но в тази Зафира не се чувствах удобно нито на навигаторското място, нито на втория ред седалки. На третия не съм сядал. При моите размери (191 см и 45 номер обувки), ако си наглася предната седалка така, че да ми е удобно, зад мен не може никой да седи. Като седна на задната седалка няма място за стъпалата ми. Не ясно защо немците са решили да сложат един праг под седалката, който ограничава мястото за стъпване, а под предната седалка също няма как да ги мушна. Така че отзад е за хора с по-малки обувки - до 40-41 номер. За дълъг път не ми беше удобна на никое от двете места, които описах.
                          FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
                          LPG System BRC Just

Коментар

Лично на мен най ми харесва Citroen c4 grand picasso но нали решаваш м/у опела и тойотата бих ти препоръчал опела..имаме от горе долу 1 година нов опел астра само че но все пак...само мога да я хваля колата мн добра няма проблеми
                            Fiat Bravo '95, 1.8 16v

Коментар

Предполагам всички предлагате Опела само заради цената... щото все пак да се твърди, че Опел е по-добре от Тойота ми се струва леко глупаво Едит: Забравих за темата.. На мен Тойотата много ми допада. Возил съм се в такава и ми се струва комфортна, но пича дето я кара нещо не и се кефи много-много, тромава била, ама се пак той е Алфист :D (колата е с най-големия бензинов ДВГ, към 150 коня май) За последният ред седалки обаче съм почти сигурен, че са доста зле.. май са само за да си ползваш ДДС-то
                              Bravo 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X