Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е това кантарно устройство на задния мост?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво е това кантарно устройство на задния мост?

Тези фиати не спират да ме очудват с екстрите си - имам някакво устройство дето следи натоварването на задния мост и излиза едно маркуче отпред до казанчето за течност за чистачки, обаче нв лиза никъде. Явно нещо е побългарявано, защото нямам и моторче за пръскалката на задното стъкло, а маркуч има. Предполагам че това устройство регулира фаровете, ама знам ли и как така с маркуч? Ако някой знае каква е тая джаджа да казва! Между другото чак днес разбрах че имам дискови задни спирачки, което ме прави още по-доволен собственик на фиат!
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Re: Какво е това кантарно устройство на задния мост?

stanleyhacker написа:
    Тези фиати не спират да ме очудват с екстрите си - имам някакво устройство дето следи натоварването на задния мост
    Това го има и на ладата която продавам колега та дори и Москвича 2138 набор 77 който карах преди 8 години.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      stanleyhacker написа:
      Тези фиати не спират да ме очудват с екстрите си - имам някакво устройство дето следи натоварването на задния мост
      Това го има и на ладата която продавам колега та дори и Москвича 2138 набор 77 който карах преди 8 години.
      колегата май има предвид устройството за автоматично регулиране на фаровете, ладата и москвича надали имат такива екстри
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
        Tornado написа:
        stanleyhacker написа:
        колегата май има предвид устройството за автоматично регулиране на фаровете, ладата и москвича надали имат такива екстри
        Упс май наистина е така.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ако е такова, то как ги регулира? С вакуум, с някаква течност? При мен просто тия фарове явно ги няма и са сложили обикновени. Беше ми интересен принципа на работа, ако наистина е такова дето регулира фаровете.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Скоро беше писано за тая система,хидравлична е.
            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
              Скоро беше писано за тая система,хидравлична е.
              да, за темпра ставаше въпрос... Товариш отзад колата, тя "кляка", избутва съответното количество течност към фаровете, и ги сваля надолу.

Коментар

Еййй и аз май имам нещо подобно на колата ама не работи от както я купих. Чудех се за кво са тия срязани пластмасови тръби с некта течност към фаровете и си мислех като е блъскана колата, че не им са се правели пръскалките на фаровете. Ама сега зацепих за кво е тва.
                Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                Совалката средно на LPG
                Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Ок разбрах, но не трябва ли да има някакво казанче с течност в такъв случай?
                  FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                  FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                  FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
                  X