Здравейте. Тропа отпред отдясно типото. Водих го да го гледат в един сервиз и хората казаха, че отдолу е здрава. Наблегнах на тропането и те махнаха капачките над амортисьорите отпред. Като поразклатиха колата на място се видя, че вътре нещо мъдра, имаше луфт. Казаха - тампон на амортисьора, ама "нема страшно". Аз дебело натъртих на безопаснотта, но ме увериха, че вредата е само тропането.Какво мислите вие по въпроса? Ако не се лъжа там някъде има и лагер. Този ремонт няма да е много евтин, а при разглобяването ако излезе за смяна и амортисьора (не че мисля, че е за смяна, ама след последните ми приключения по сервизите...), пък те трябва двата да се сменят и стана дебело. Най-вече се интересувам от безопасността и доколко тези нередности биха натрошили нещо друго по колата отпред. Мерси.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тропа типото - тампон на амортисьора
Collapse
X
-
дабе "нема страшно" само където от тоя луфт може да започне да ти се разширява дупката където ти влиза стержена(резбата отгоре на амортисьора),ако това стане може от клатенето наляво на дясно и нагоре надолу или да се разшири дупката толко че да ти изкочи стержена и да ти удари капака(случи ми се на път за Велико Търново),или да ти се изтънява лека полека и да се скъса резбата и да увиснеш.Ходи си го смени един тампон не е скъм,а за смяна около 15лв
-
Благодаря на всички. Стана ясно че "карай, нека си тропа" не е добре. Явно ще се ремонтира.Митко, съвестно ми е да ти кажа (ама няма начин) че въпреки детайлното ти обяснение май няма да се хвана сам с тази работа Имам желание, ама ме е страх, че при най-малкото усложнеие си увисвам като парцал Дано поне някой друг се възползва от него.В един сервиз вече поискаха 30 лв за труд и също така предложиха ако е разбит и лагера да ходя при италианеца за цял макферсон. Имало със здрави амортисьори за по 40 лв. Как се отнасяте към подобна идея?Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:Благодаря на всички. Стана ясно че "карай, нека си тропа" не е добре. Явно ще се ремонтира.Митко, съвестно ми е да ти кажа (ама няма начин) че въпреки детайлното ти обяснение май няма да се хвана сам с тази работа Имам желание, ама ме е страх, че при най-малкото усложнеие си увисвам като парцал Дано поне някой друг се възползва от него.В един сервиз вече поискаха 30 лв за труд и също така предложиха ако е разбит и лагера да ходя при италианеца за цял макферсон. Имало със здрави амортисьори за по 40 лв. Как се отнасяте към подобна идея?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Малко късно ама и аз я прочетох тази тема....та да кажа че и аз чувам нещо такова отпред в ляво.Конкретно - едно по-изразено "потъване" и леко скърцане.Въпреки че в сервиза ме увериха че няма проблем все пак смятам че подобно "потъване" не е от най нормалните.А за скърцането обяснението беше че това може да е от тампончето на прахоуловителя.Ще ви бъда благодарен ако изразите мнение.
Коментар
-
При мен тропането още си стои. Отидох да сменям тампона - човека гледа и вика "А, има ек’ъф минимален луфт, ама абсурд да е оттук. Обаче колата нема грам амортисьори." На мен и преди така на око са ми отписвали амортисьорите, та отидох да ги измерят - вярно, износени са, но графиката си е в зелената зона, не стига до жълтото, камо ли до червеното. А и машината си е написала извода отдолу: "Perfomance of your front axis is adequate" или нещо такова беше, за мен това е достатъчно да знам, че са наред поне за няколко месеца, освен ако не се скапят изведнъж, но ако има рязка промяна се надявам да я усетя. Глей как пак отплеснах от темата - та тропа си при мен, май ще трябвва да се поразтърся из форума за темите за тропащите спирачни апарати, знам ли...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Сменени преди няма и година. Знам, че това не е гаранция, но в два сервиза я гледаха отдолу и казаха, че е наред.Обаче сутрин на студа ми скърца по легналите полицаи. Интересното е, че като я покарам спира да скърца...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар