Здравейте колеги,Имам следния проблем: От радиатора на Бравата капе по малко вода.Доливам по 100-тина грама на седмица.Преди време изведнъж загря до червено и беше изтекъл много антифриз.Помислих, че може дупчицата от където капе да се е уголемила, но на другия ден долях антифриз, нямаше теч. Като я запалих, за 10 мин. работа на място загряпак до червено и водата от казанчето вреше. Посъветваха ме да обезвъздуша системата и след като го направих всичко беше ОК, до вчера- стрелката пак отиде в червеното.Като пипнах маркучите бяха почти студени и реших, че термостата е заминал. Днес отидох с нея до работата - пак същата работа. Когато се прибирах обаче колата си работеше нормално, стрелката си стоеше на нормалното ниво, пипнах маркучите - пареха.Та въпроса ми е дали наистина термостата се е прецакал и от време на време да се оправя или...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с термостата?
Collapse
X
-
sasco
Колега преди 3 седмици имах същият проблем.Промих цялата водна система.Не искам да ти кажа,що лайна излезнаха .....другото което е,че маркучето което вкарва вода в разширителното казанче беше запушено.Близо 3 часа и 100на литра вода свършиха чудесна работа.Обезвъздушаваш и колата е БОМБА!(браво 1.6,16в)
-
А с парното как си? Изчезва ли понякога? Възможно е да имаш въздух в ситемата и затова да прегрява. Внимавай много с това влизане в червеното. Съвета ми е да промиеш хубаво охладителната система, да смениш капещия радиатор и да налееш хубав антифриз. И по-често да следиш нивото в казанчето.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
petio4528 написа:Имам същия проблем.Но мисля,че термостата заяжда от време на време.Днес стрелката отиде преди червения сектор и чак тогава отвори.А при мен не работи 1 степен на перката и е много кофти.
Коментар
-
Благодаря за схемата Sev, аз аз обезвъздушавах от позиция C, сега видях и D, но не можах да отвъртя пробката, яко е затегнала, но пак ще пробвам. Позиция А и Б не ги открих. Сега карах колата градско около 1 час и нямаше проблеми. Мисля първо да промия системата и тогава ако пак става така да сменям термостата, какво ще кажете?
Коментар
-
ами източваш антифризанякои коли има пробка, Бравата май нямаизточваш от долния маркуч на радиаторапърво може с маркуч да промиеш само радиатора - пълниш от горния край, източва се от долнияпосле пак пълниш цялата система, обаче с топла вода !!!обезвъздушавашоставяш да поработиповтаряш го няколко пъти и трябва да стане
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар