Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капе вода от ауспуха

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Капе вода от ауспуха

Колеги днес забелязах, че капе вода от ауспуха. Нормално ли е това?
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

На колегата на голфа му капе, и някакъв му казал че от смяната на бензин и газ, някъде си се образувал някакъв конденз... и не знам си какво. Много странно ми прозвуча. аз пък се чудя принципно тая вода дето се образува от катализатора, какво става с нея, да не би да е тя?

Коментар

Не знам... но аз нямам газ

Коментар

Ваодата която капе определено е от конденз. Докато се затопли цялата генерация е така.
        Alfa Romeo 166 2,4 JTD
        Porsche 944 S2
        http://www.valmcrae.snimka.bg/
        http://vbox7.com/user:val_mcrae
        http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

val_mcrae написа:
          Ваодата която капе определено е от конденз. Докато се затопли цялата генерация е така.
          Ок значи не е нещо притеснително.

Коментар

И аз благодаря за отговора, значи на колегата гоуфа е така както му е обяснено - конденз. ще го успокоя.

Коментар

Напълно нормално е, това е конденз. За съжаление има гърнета, които завършват вдигнати нагоре и конденза не може да капе, а се събира в ауспуха и го скапва. Ще споделя челен опит, отрехна ме един стар майстор: с най-тънката бургия се пробива задното гърне в най-ниската си част. Вярно е, под колата остава неприятно гьолче, но гърнето изкарва много-много повече. Пробвал съм го. Даже сега и на мареата ми пробиха гърнето без да ме питат, макар че според мен нямаше нужда. Но стореното-сторено, надявам се да е за добро.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

конденз. особено ако си на газ, там самата газ отделя водна пара при горенето си, и като е студено почва да капе. затова и гърнетата на колите с пропан-бутан изкарват по-малко отколкото на тези с бензин.
                "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

За това ли като взех колата , е със такова скапано задно гърне , карана цял живот на газ!
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Нормално е да капе вода. Конденз. Кофти е ако хвърля масло. Бъркаш й отзад на твойта кучка и разтриваш м/у пръстите - ако е мазна и не се маха лесно чернилката значи имаш проблем.
                    Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
                    MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
                    Engine Stamp: 176B9.000
                    Version Code: 176BV
                    Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

Ако караш на къси растояния е така и аз съм така нищо страшно .

Браво 1,6 16V

Коментар

Капенето на вода става както казва колегата по често на къси разстояния, защото колата и гърнено не са загряло и се образува конденз. Тези водни пари идват от изгарянето на горивото независимо дали то е газ или бензин при хубаво изгаряне трябва да си има вода.

Коментар

Конденза си го има и при бензина но по малко от газта и то си е нормално.Не се притеснявай.
                          fiat Brava 1,9TD 75 -октомври 1998

Коментар

Working...
                          X