Колеги,Възможно ли е след смяната на маслото на двигателя, той да загрява по-бързо от преди?Старото масло не му помня марката беше 15W40, новото е Selenia Vision 15W40. Сутрин видимо стрелката на температурата се движи доста по-бързо. Давам пример: тази сутрин във Варна беше около -2 градуса, запалих, изчаках около 1.5-2 мин. (не повече), тръгнах и след около 500-600 метра (на 1-ва и 2-ра докато се изнижа от уличките в квартала) и вече бях м/у най-долната чертичка и първата точка (т.е. 55 градуса). Преди не беше така! То и времето уж се затопли, но незнам, за мен разликата е видима и драстична!Иии така..., да си поразпитам аз тука :DП.С. Забравих... Браво 1.2 16V
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двигателят загрява по-бързо след смяна на масло?
Collapse
X
-
ilko-gd написа:Това минерално масло не е ли гъсто за твоят двигател. Не трябва ли да е 10W/40 полусинтетично?Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
Колегата е прав, ако и след достигане на работна температура продължава да се повишава температурата, тогава се притеснявай. А след като смени маслото проверявал ли си нивото му? Да не би да ти идва малко като количество?Иначе и аз съм с 15W40 и на двата дизела и не съм имал проблеми до сега."Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/
Fiat Tempra 1.9 TDs
Subaru Legacy 2.0i
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар