разгледах обстойно всичките раздели и понеже имам въпроси от всякакво естество реших да ги обединя в една тема за ужас на модераторите при което предварително се извинявам :D 1) колко ви харчи на бензин 1.4 12V мотора?? засякъл съм го около 8.5 на сто извънградско с 120 км/час близо до 4000 оборота...нормално ли е според вас? ламда сондата и кабелите са били сменени с бошови преди 70.000 км преди една година че и тогава имах висок разход и придърпане но сега не придърпа поне не ми изглежда да прави така...вашите колко горят?2) оригиналната водна помпа колко кара??когато смених ремък с ролката исках да сменя профилактично и помпата но не ме оставиха понеже няма течове,луфт,шум и се върти свободно3) пробки за обезвъздушаване откъде? едната (тази която е докъм делкото) сдаде багажа и засега съм с някакъв винт не тече нищо не прави но пролет винаги сменям антифриз и искам да я обезвъздуша...макар че досега само отдругата като обезвъздушавам тази почти никакъв въздух не излиза а първите два три дена смалява леко нивото аз допълвам докато заспи (парното е убиец)4) сервиз тук в пловдив доверен имате ли?? бих искал хитко поне в карлово да е имал сервиз ама чак до ямбол не ми се ходи понеже наближава периода на смяна на накладки и дискове и реших да правя цялостна ревизия на системата..всмисъл да се сменят всичките маркучи и накладки и смяна на спирачна течност...еми това е засега в общи линии...за една година 70.000 км бравото излезе левент и великден ми предстои пътуване в чужбина (около 1100 км ) и искам да ми е в ред всичколек ви ден
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса за Фиат браво 1.4 12V
Collapse
X
-
Здравей,Мога да отговоря на въпроси 1 и 3. 1 - Разхода ми се вижда висок за извънградско и за тази скорост. Мен ми е давала максимално около 7 и малко, с включен климатик и по-висока скорост. Ламбда сондата би трябвало да издържи поне още толкова. Ако става въпрос за кабелите на свещите - мисля, че 70К км са им множко. Ако ще ги сменяш виж тук: http://www.kosser.net/ за нашия двигател има кабели Тесла за 22 лв. 3 - Аз лично знам две пробки на маркучите ( една в ляво и една от дясно на двигателя ) + една на радиатора. Мисля, че и системата се самообезвъздушава.А толкова километри за 1 година и без проблеми - честито и дай боже всекимуlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
да и аз това си мисля...май ламбдата капут...друг въпрос който сега ми се изникна имам една малка цепнатина над мястото където се захваща ламбда сондата и лееко издиша оттам..казвам леко щото като знам с каква температура излизат газовете и едва едва усещам една струя оттам да излиза...много пъти се опитах да го заваря с телоподаващо СО и пак се отвори...дали това им е дефект?къде да си търся втора ръка такова нещо или ново да си търся?ПП. колата я взехме на 70 и нещо хил. през 2004 но не се караше много понеже имахме друга кола а от миналата досега се кара интезивно и в момента чукна 201.000 км ни хлоп ни троп ни масло гори и т.н. само разхода на бензина леко ме възмущава но ще се провери..ако бошовата е сдала багажа кажете ми и друг производител който наистина няма гафове при него...гледам едни от сайта на хитко дали някой е взел такива?фиат браво 1.4 12в
фиат браво 2009 1.4 турбо...каминг сун!
Коментар
-
grnka написа:да и аз това си мисля...май ламдата капут...друг въпрос който сега ми се изникна имам една малка цепнатина над мястото където се захваща ламда сондата и лееко издиша оттам..казвам леко щото като знам с каква температура излизат газовете и едва едва усещам една струя оттам да излиза...много пъти се опитах да го заваря с телоподаващо СО и пак се отвори...дали това им е дефект?къде да си търся втора ръка такова нещо или ново да си търся?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
ще погледна колега..а иначе с каква сонда си?каква да предпочета че тая бошова нещо ме съмнява а и както прочетох отидох да подкарам и май същите глупости миналогодишните започна демек 80 процента съм сигурен че е сонда...но е края на месеца заплатата свърши и ще чакам до март за тази процедурафиат браво 1.4 12в
Коментар
-
Аз съм с оригиналната. Обаче не се вманиачавай в сондата и ако заради пукнатината ти се променят газовете които стигат до нея и със здрава да си пак ще дава неточни показания. Но мисли и за друг проблем евентуално. Не знам дали само ламбдата може да ти качи разхода с 2/100 на извънградско.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
явно е проблем и при каране на бензин :D досега с изключение на първата ми кола нямах газово и не мисля да слагам..преди карах бмв 520 Е34 но го продадох щото не смогвах с бензина...газта не е ли газов инжекцион и то колата да ми е измислена за такъв няма да слагам никога...стига ми едно избухване през 2002ра година и аз не знам как не съм се взривилфиат браво 1.4 12в
Коментар
-
ivoshindarsky написа:При мен високият разход идваше от прецакан потенциометър на дроселната клапа на моноинжекционна!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:ivoshindarsky написа:При мен високият разход идваше от прецакан потенциометър на дроселната клапа на моноинжекционна!Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар