Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с помпичката за вода на чистачките

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с помпичката за вода на чистачките

    Колеги помагайте, че хванаха големи студове, а пък аз бях налял в казанчето за чистачките вода и днеска сутринта ставам и натискам да си измия стъклото и изобщо не се чува помпичката, а снощи се чуваше, но не пръскаше явно водата е замръзнала, а сутринта помпата не се чуваше? какво и е станало и как да проверя дали бачка и дали сам мога да я оправя. БЛАГОДАРЯ.

    #2
    Чакаш да се размрази леда.Налей течност срещу замръзване.Ако имаш топъл гараж вкарай колата в него.И не пробвай да пръскаш за да не прецакаш моторчето.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

    Коментар


      #3
      Не си прави много опити да пуснеш моторчето докато не се размрази течността в съда. За целта изсипи концентрирана течност за чистачки. И по принцип избягвай подобни гимнастики, не пести пари, а сипвай предварително незамръзваща течност в казанчето, за да си избегнеш подобни, или по-големи главоболия! За по-бърз ефект може да вкараш колата в топъл гараж и с един сешоар да обдухаш съда, или пък да сипеш малко спиртец, но за този вариант не те съветвам особено...
      Frontera Sport, X20SE март 1998

      Коментар


        #4
        малко късно пиша по темата, но ако приемете този съвет: винаги тествайте във фризер незамръзващите течности, особено антифриз. Течността за чистачки иди-дойди, но антифриз.... може би помните онази тема с дефектната партида в метро - замръзващия антифриз-концентрат а тестът във фризер отнема не повече от час, с по 10-15 мл. от течността, разредена в различни пропорции с вода.

        Коментар

        Working...
        X