Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се лепи фолио на стъклата на автомобила?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се лепи фолио на стъклата на автомобила?

Е тва не е истина.За втори път опитвам да лепя фолио и я докарвам до никъде.Мокрих стъклото разлепях гоних въздух кво ли не е не става.Следващия ми трети опит най вероятно ще е със сваляне на стъклото.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Освен да пробваш с нагряване друго не се сещам. Би трябвало фолиото да се набръчка, поне така става с винетките.EDIT: не съм прочел правилно заглавието. Мислих че питаш как се маха . Напръскай с препарат за прозорци става по-лесно.
    Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Повечко сапунена вода пръскаш по стъклото и лепиш. Ако си пробвал само с чиста вода ще е трудно.
      Alfa Romeo 166 2,4 JTD
      Porsche 944 S2
      http://www.valmcrae.snimka.bg/
      http://vbox7.com/user:val_mcrae
      http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

С препарат за стъкла също не става.Трябва да е сапунена вода, не много пенлива.Другото е да внимаваш да не скъсаш фолиото.При мене така се получи ... Сложихме фолиото перфектно и накрая го задрах малко и край ... Сега съм свалил фолиото и се колебая дали да слагам.Искат се доста нерви

Коментар

А колко струва и мога ли да си облепя и задното стъкло или е противозаконно ?
          Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
          части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
          части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
          тел. 0883437022

Коментар

С задното стъкло рискуваш да ти напишат някое актче....!!!Аз с миналата ми кола бях със затъмнено задно и доста се заяждаха....Не те съветвам !!!
            Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Коментар

На мен в офиса фолиото на вратите ми го лепи човека като напръска обилно с вода чрез пулверизатор, намести фолиото, изряза го и след това го мина отгоре с една пластмасова шпакла, после изчака водата да изсъхне и готово

Коментар

Или най-доброто лепене си става именно със сваляне на стъклата.Слагаш си ги легнали пръскаш си и си го налагаш без проблем.
                  Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
                  Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
                  VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
                  VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

Re: Как се лепи фолио на стъклата на автомобила?

Tornado написа:
                    Е тва не е истина.За втори път опитвам да лепя фолио и я докарвам до никъде.Мокрих стъклото разлепях гоних въздух кво ли не е не става.Следващия ми трети опит най вероятно ще е със сваляне на стъклото.
                    Ники, слушай ме внимателно, не го сваляй!Значи всичко написано дотук е така, но най-важното е да го разкроиш и изрежеш първо от външната страна на стъклото - така както е с бялото фолио, като оставяш 1-2 сантиметра по-дълго Полученото парче го пръскаш с верото и лепиш на стъклото без да го разлепяш от прозрачното фолио!Изкарваш му водата колкото можеш и започваш със сешоара да го топлиш и да минаваш със шпаклата. Целта е да се изкриви по формата на стъклото, защото Бравото е с криви стъкла!След като е заело формата на стъклото го разлепяш и го лепиш от другата страна, като пак пръскаш с верото! И ако пак има "палец" го топлиш със сешоара Още нещо се сетих,задължително сложи парцалче - памучно на шпаклата а да не драскаш фолиото докато го минаваш с нея Всичко, което съм написал е взето назаем от "професионалистите" в тази област и по този начин го бях залепил на Бравото
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

не забравяй са си измиеш перфектно стъклата преди това!Аз предпочитам друг да ми лепи 15лв./стъкло беше цената заедно с фолиото!Не се е коментирало колко да е пропускливо фолиото - задните странични може да са по тъмни, но задното трябва да е по-малко иначе нощно време на заден ход е доста кофти!
                      F31 BMW 320d

Коментар

Marea Bipower написа:
                        На мен в офиса фолиото на вратите ми го лепи човека като напръска обилно с вода чрез пулверизатор, намести фолиото, изряза го и след това го мина отгоре с една пластмасова шпакла, после изчака водата да изсъхне и готово
                        Аз го лепя по същия начин и до сега не съм имал проблеми. Вярно че мн трудно можеш да го направиш абсолютно перфектно но все пак по 1-2 балончета въздух в някое ъгълче се търпи. Макар че онзи ден за пръв път лепих фолио на бравата и се оказа че за разлика от опела има мн по дебели уплътнения и от страни не можеш да пъхнеш фолиото до самия край на стъклото... но пак стана добре. Тия дни ще штракна стъклата и ще ги покажа да дадете мнение Все пак мисля че най добрия начин остава опушването
                        Brava 103HP
                        ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

На голф 2 съм лепил на задните врати ставало е добре с исключение на няколко малки мехура които се пукат с карфичка или игла и другото е надирането от вътрешната страна на фолиото със шпаклата - мен лично ме дразнят тези дреболии ! На Фията щях да лепя взех някакво за 20 евро уш хубаво но същата работа та по - лошо по края на малкото прозорче черния кант с точките няма гонене на въздуха грозна работа Yellow_Flash_Colorz_PDT_47 а съм виждал коли със фолио неможеш да кажеш че е фолио колкото и да се заглеждаш в него . Виждал съм във немско предаване как го лепят на мерцедес , пича дойде с ролката фолио напръска джама от вънка с някаква течност сложи фолиото отгоре и го изряза по формата на джама после напръска отвътре джама залепи фолиото и с няколко движения на шпатолата която не беше много малка изкара въздуха после с пистолет с топъл въздух дооформи нещата стана перфекно за не повече от 5 мин.
                          Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
                          Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

Залепи ли го
                            BMW E90 320D
                            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Не изнервящо е доста.

Коментар

Working...
                              X