..Та така настоящи колеги , отдавна гостува в форума и реших да взимам Браво много ми харесва, наистина има голям избор от 3000 лв. до 4000 лв. Аз мога да дам до 4000 и малко, но наитина искам да направя най-добрия избор. В момента съм се спрял на два варианта и ще съм ви благодарен да ме насочите, кое е по разумно. Значи..предлагат ми едно Браво на Метан 1.6 16 V, 99 г., скоро внесено от Италия уредбата е слагана там, сменил му бил всички консумативи(4200), било много читаво..днес ще го гледам. От друга страна ми предлагат и дизелово 1.9 тд, Тъй като ще пътувам много търся наистина икономична кола! Със сигурност метановото ще е по оферта от тази гледна точка, но пък дали си заслужава.., тука всекакви хора ми говорят "недей,ше се прее.., тва ще ти е най-голямата грешка, после като теглиш чертата ще видиш и.т.н.., Ще съм ви безкрайно благодарен да ме посъветвате какво да избера, като цяло ме инересува колата да е икономична, че тия горива скочиха до небето.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Настоящи колеги, помагайте кое да избера?
Collapse
X
-
бравото като е на метан, дали ще има багажник а и 1.6 на метан колко ли ще върви.... според мен по-добре некво дизелче..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
аз съм за дизела... първо щото както GTipo каза по-горе "Проблем си е да ходиш да търсиш метан станция, ако не живееш до нея" и второ - предишния собственик за да сложи метан или е скъсал колата от ходене насам-натам ( разбирай много реални километри ) или пък е бил некоя циция ( ся хората на метан дан съ насегнат ) и може да й куца поддръжката...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Метан. По-евтино е. Дизела прави магарии зимата и е по-скъп. Метан станции има доста в София. Нали се сещаш, че ще ходиш един път месечно да сипваш!Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
easylife написа:Нали се сещаш, че ще ходиш един път месечно да сипваш!FIAT Brava 1.6 16v '97
Коментар
-
Добави анкета към темата . Иначе моето мнение е, че всяка "уредба" била тя газова или метанова , монтирана допълнително, е гавра с труда на конструкторите и инженерите, които са проектирали съответния автомобил. Така че и аз съм за дизела, макар че като гледах тази зима какво бутане беше сутрин на дизелите да запалят ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
да бе проблеми с дизела зимата - ако е добър ще му е кеф как пали зимата И не вярвай на думите всичко сменено - тва е ремък и 2 филтъра - а ролките ?! тях не ги сменят и гледай после филми на ужасите.Глас за дизелаLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Ти сам си дал отговор на въпроса си.Ясно и точно си казал-ще пътувам много.Щом ще пътуваш много си за метан.От това по-евтино пътуване няма!Прецени от където и до където ще пътуваш дали имаш метанстанции по пътя.Като единствен недостатък намирам,че може колата да е на много километри.Що се отнася колко ще върви,то няма да е колкото на бензин,но пък ще е 2 пъти по-евтино.Това според мен не е много голям компромис вместо 100 коня да имаш 80 примерно.Твърдо гласувам за метан!За 1 година ,ако навъртиш 50 000км ,само от разликата в горивото ще си избил колата.Прави си сам равносметката кое ти е по-изгодно.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
ако дизеловия двигател който ти предлагат не е JTD , както си написал, го остави, просто няма смисъл да влагаш пари в нещо което вече е морално остаряло и не се произвежда. Все едно да си вземеш пентиум (или голф) тройка, ако ме разбираш. Ако колата ще е само за да пътуваш, а не за да си я поддържаш със сърце и душа, взимай метановата, избумкай и 50-70 хиляди и я продавай.
Коментар
-
ogi28b написа:ако дизеловия двигател който ти предлагат не е JTD , както си написал, го остави, просто няма смисъл да влагаш пари в нещо което вече е морално остаряло и не се произвежда. Все едно да си вземеш пентиум (или голф) тройка, ако ме разбираш. Ако колата ще е само за да пътуваш, а не за да си я поддържаш със сърце и душа, взимай метановата, избумкай и 50-70 хиляди и я продавай.
Коментар
-
Хм да се възползвам от темата и да попитам кое ще е по добър вариант Браво JTD или TDI...ясно ми е че тди-то е по старо но ми набиват в главата че ремонтите по мотора на ЖТД-то струвал супер много пари...това което знам е че ЖТД-то харчи по малко и е с 5 магарета повече от тди-то към кое ще ме насочите колата ще се кара 80% в града ако има значение това де...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
snake написа:Добави анкета към темата . Иначе моето мнение е, че всяка "уредба" била тя газова или метанова , монтирана допълнително, е гавра с труда на конструкторите и инженерите, които са проектирали съответния автомобил. Така че и аз съм за дизела, макар че като гледах тази зима какво бутане беше сутрин на дизелите да запалят ...kiselo написа:Хм да се възползвам от темата и да попитам кое ще е по добър вариант Браво JTD или TDI...ясно ми е че тди-то е по старо но ми набиват в главата че ремонтите по мотора на ЖТД-то струвал супер много пари...това което знам е че ЖТД-то харчи по малко и е с 5 магарета повече от тди-то към кое ще ме насочите колата ще се кара 80% в града ако има значение това де...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Няма Bravo с двигател TDI - дизелите на браво са TD и JTD. Стига с тия голфарски изцепки. TDI е запазена марка, а не тип мотор.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
jenshen73 написа:Не те знам какво точно си гледал да бутат, но аз лично си палех и на -12 и на -14...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар