Здравейте! Първо искам да се извиня, ако повтарям някоя тема От няколко дни термостата на Бравото показва малко над средата почти веднага след палене, а духа студено. Днес при работещ двигател, приятелят ми отвори капачката на антифриза и той почна буквално да "блика", а после изведнъж падна. Моля помогнете... жена шофьор съм А стрелката се покачва все повече към червеният сектор.... Разчитам на компетентното ви мнение. Благодаря предварително.Р.S. Извинявам се, ако съм написала някаква голяма глупост, но колата я имаме от 3-месеца и сега "прохождаме".
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помогнете! Антифриза блика...
Collapse
X
-
Re: Помогнете! Антифриза блика...
V & R написа:Здравейте! Първо искам да се извиня, ако повтарям някоя тема От няколко дни термостата на Бравото показва малко над средата почти веднага след палене, а духа студено. Днес при работещ двигател, приятелят ми отвори капачката на антифриза и той почна буквално да "блика", а после изведнъж падна. Моля помогнете... жена шофьор съм А стрелката се покачва все повече към червеният сектор.... Разчитам на компетентното ви мнение. Благодаря предварително.Р.S. Извинявам се, ако съм написала някаква голяма глупост, но колата я имаме от 3-месеца и сега "прохождаме".ogi28b написа:все едно нещо е запушено и пречи на водата да циркулира, затова парното е студено, а пък около термостата се загрява много много бързо и затова показва толкова. Ако е сменян антифриза, обезвъздушена ли е правилно? Водната помпа дали работи? Не знам, нека някой по-компетентен се изкаже.V & R написа:От няколко дни термостата на Бравото показва малко над средата почти веднага след палене, а духа студено.
Коментар
-
колежке, в този раздел най-отгоре има една тема - втората по ред - Термостат - диагностика, проблеми, решения... седнете с приятеля ти и прочетете цялата тема... щото ей-тъй от разтояние може да те вкараме в яки разходи и да се цупиш после...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Може да е пукнат всмукателния колектор- от там се получават такива балончета в разширителния съд, защото навлиза въздъх, както и спада нивото на антифриза, за жалост се пука отдолу и не се вижда, докато не се свали главата, но проблем от този род е свързан винаги със сваляне на главата за диагностика и смяна на гарнитури, като по- сложния ремонт е на пукнатина в главата.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Airfan написа:Вижте сега, системата е под налягане. Като загрее колата и се отвори капачката, охл. течност завира, защото вече не е под налягане. На всички ви ще бликне, може да пробвате.Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000