Решавам днеска да си пусна климатика, че не съм го пускал от лятото, а съм чувал, че е хубаво да се пуска от време на време през зимата да повърти компресора и какво - НИЩО! Нито се чува онова "цък" (като включва компресора), нито помръдват оборотите, нито перката за охлаждане се включва малко след това. Изчаках колата да загрее напълно и пак права опити, ама ядец! Впрочем при някои от опитите като вкл./изкл. копчето има някакво почти незабележимо покачване на оборотите, ама наистина не се чува оня звук като тръгва компресора, а и перката не работи постоянно. Единственото, което ръчках преди това, беше клапата за вътрешния въздух (под филтъра на климатика), че беше блокирала в затворено положение, та я натиснах да се отвори и тва е. Аз ли прецаках нещо с тва или просто комресора е дал фира? Жокерчета нещо да ви се намират...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатика, май..
Collapse
X
-
Аз даже си мисля че иска минимум 10 градуса външна температура за да тръгне.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
Eййй, ако е така наистина ше почерпа!Бати, аз цял ден се тюхкам и все ми звучи онова в главата... "купи си Фиат да си фанеш занаят"Начи викате сичко ок??!?p.s. Ми тогава защо тея дето пълнят климатиците винаги обясняват да се пускал компресора поне веднъж седмично за 10-тина минути през зимата? Как да го пуснеш ако не пали на студено?Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Що за глупости са това, да си пускаш климатика зимата, че да си повървял малко. При температура в купето под 18 градуса той няма да се включи, камо ли да работи 10 минути.Какви са тези "майстори" които са го казали. Все едно когато в къщи си спрете климатикакогато не ви трябва, да си го пускате профилактично. Също и някъде в инструкцията за експлоатация на колата да сте видели да пише даси пускате профилактично климатика ?FIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
Коментар
-
TOKATA написа:Що за глупости са това, да си пускаш климатика зимата, че да си повървял малко. При температура в купето под 18 градуса той няма да се включи, камо ли да работи 10 минути.Какви са тези "майстори" които са го казали. Все едно когато в къщи си спрете климатикакогато не ви трябва, да си го пускате профилактично. Също и някъде в инструкцията за експлоатация на колата да сте видели да пише даси пускате профилактично климатика ?
Коментар
-
Sev написа:врeмето е студеноняма как да се пусне компресора :D трябва да е над 5-6 градуса
Коментар
-
ТОКАТА, пише го колега, на бащата на дедрата на климатроника го пише ИЗРИЧНОЗа да не се карате повече кога се пуска, пак ще напиша: (Писах го и в другата тема "Въпрос за работата на климатроника")Компресора ще се активира ако един определен датчик отчете температура над 5 градуса, и ще спре ако тя падне под 3.5 градуса. Показанията на този датчик имат ПЪЛЕН ПРИОРИТЕТ пред всеки друг датчик и копче, дори и МАКС ДЕФ. Ако температурата е някъде м/у тезюи 2 стойности, компресора няма да включи ако е бил изключен, или пък няма да изключи ако е работил. Така че когато температурата мине 5 градуса, може да включите компресора за малко, да завърти системата. Това не значи че и температурата трябва да се нагласи на минимално, той пак си работи, и едновременно може да духа горещо.
Коментар
-
TOKATA написа:За пускане на климатика в режим на изчистване на запотено предно стъкло го пише в някоиинструкции, но профилактично пускане зимно време никъде не го пише.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар