Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Боята, как да махна нещо нежелано от нея

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Боята, как да махна нещо нежелано от нея

Здравейте, колеги!Преди 2 дена някой тъпак написал с маркер с огромни букви на чисто-белият ми преден капак "Ася"Добре че не познавам никоя Ася, че щях да имам проблеми Бих искал да ви попитам, има ли някакъв разтворител който не би навредил на боята (не е металик, предполагам че е някаква акрилна) но да изчисти маркера
    FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
    FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
    FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Ужас ! Една служебна кола я бяха нашарили със спрей, пробвахме какво ли не - нищо не помогна. Дано да не съм прав, но май ще пребоядисваш преден капак. Всъщност казваш, че е с маркер, а не със спрей. Маркерът не се ли маха с вода ? Пробвай първо енергично с навлажнен парцал. Друг разтворител - кореселин, много тънко нанесен върху парцала. Аз съм махал така следи от друга боя върху автомобилната, но трябва много-много лекичко и повърхностно да търкаш, иначе ще отиде и боята.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Може би ще помогне паста за шлайфане.Мен ако ме питаш се консултирай в някой жентър,където полират коли.Може би ще имат идея как да се оправи.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Перманентните маркери се разтварят в спирт, а автобоята не. Медицински спирт 90% би трябвало да свърши работа. Може и с водка.
        Fiat Ritmo 105TC
        1600cc 105к.с.

Коментар

Дам и аз залагам на Спирт..Водката в чашата ... Успех !!!
          Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
          Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Със спирт или лакочистител трябва да излезе.
            BRAVA 1,4 12V
            Nissan Navara

Коментар

Лакочистителя е 50% кореселин и прецаква боя и пластмаса.Пробвай със спирт!

Коментар

С разредител си решаваш проблема. Търкаш леко и много бързо подсушаваш. Междудругото, ако бяла кола се намаже с лютеница няма никакво махане. Единствения вариант е пребоядисване.
                Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Каквато и на цват кола,ако я полееш с боза и я оставиш да престои,става мазало.Поне така бяха прецакали реното на един съсед.
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

С разредител АМБ или Терпентин и двете не поразяват боята и аз съм собсвеник на бяла Брава и съм махал разни работи от боята така ,че дейсвай смело изпробвани химикали са.
                    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Благодаря на всички за съветите, преди 1 седмица отново ми се наложи да чистя капака на служебната ми коля, тя също е бяла, но понеже нямах никакво време и бе важно колата ми да е чиста, да призная напръсках капака с парфюм и потърках с парцалчето и всичко е ОК
                      FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
                      FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
                      FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Stoyo написа:
                        Благодаря на всички за съветите, преди 1 седмица отново ми се наложи да чистя капака на служебната ми коля, тя също е бяла, но понеже нямах никакво време и бе важно колата ми да е чиста, да призная напръсках капака с парфюм и потърках с парцалчето и всичко е ОК
                        Има един наистина ефикасен начин,но не знам дали ще го намериш. Поразпитай из магазините за перилни препарати,дали не продават продукти на израелската фирма SANO. Tова е една бяла гъбичка която с малко вода чисти абсолютно всичко. Няма нещо което да не премахне и то без да навреди по лака.На една броня маркер от преди години бяхме опитали с какво ли не но без успех,докато не попаднах на това.Изчисти го без следа е с малко търкане. С тая гъбичка само с вода,съм пробвал и на загоряла печка. Никакви грижи! Аз имам такава и тук във Варна ги продават в два магазина. Всичките им продукти са такива. Бе имаш направо чувството че са някакви вълшебни. Пробвай и ти гарантирам. Ако пък си близо до Варна ми се обади да ти кажа къде. Ето един номер 0895423072 Юлиан
                        Fiat Marea TD100

Коментар

Колега не се лъжи да пробваш с лакочистител тотално заминава лаковото покритие та дори и боята. От личен опит го знам. Успех.
                          ФИАТ МАРЕА 1,9ТД

Коментар

С полир паста не става ли?Махал съм доста сериозни петна с доста търкане, продават се и специални машинки за полиране ако те мързи да търкаш на ръка
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                            X