Продължавам с въпросите...Отзад отдясно има едно тропане, доста силно се чува на големите дупки. Звучи като тропаща врата на багажника или нещо такова, само че е от окачването. Пробвах да сваля задните седалки и всичко от багажника и да карам с отворена задна врата и звука пак си го има. Освен това се чува отвън когато някой друг кара колата Звука наподобява "Тр" чува се еднократно при влизане в голям трап и е доста силно. Понякога го има на по-малки дупки, понякога в много големи ями го няма. Звучи все едно нещо се намества понякога Предполагам са т.нар лагери на задния мост, но страничните гуми не са разкрачени / , а са си успоредни | | .Все пак не виждам какво друго може да е, гледах я на канал, отдолу нищо не се разхожда.Някои знае ли читав сервиз, където имат опит със смяна на тия прочути иглени лагери на заден мост на фиат, че работата е малко пипкава и ме е страх да ида в Италсервиз до офиса за такъв ремонт
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 75 - тропане отзад
Collapse
X
-
Re: Пунто 75 - тропане отзад
maiden написа:Звука наподобява "Тр" чува се еднократно при влизане в голям трап и е доста силно. Понякога го има на по-малки дупки, понякога в много големи ями го няма.
-
Може би да са тампоните които държат задния мост към гредата те са евтини и лесно се сменят.Виждат се острани долу като поглднеш към задния мост.Разбира се повери и за фултове по гумите като ги разклатиш силноhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Ами луфтове видими няма, гледах я на канал, натисках я отстрани, надолу, подскачахме, 3ма юнаци натискахме настрани, нагоре-надолу. Нищо не се чува като е спряла Не е резервната гума, просто в багажника всичко съм махнал за проба. Тия тампони на моста към гредата не ги знам, сега ще разгледам е-пера
Коментар
-
Виж дали са ти добре натегнати болтовете на гумата, може и от това да тропа. На място като я клатиш няма как да го видиш дали са разхлабени и да ти направи впечетление. Мен оня ден ми се бяха отхлабили болтовете на предните и се чуваше много неприятно пукане при маневра, натегнах ги и пукането престана.Fiat Punto 1.7TD
Mazda 626 2.0
Fiat Croma 2.4 Multijet
Коментар
-
тракането е еднократно чукване на метал в метал. знам го засега по дупки, после по неравности и особенно легнали полицаи. чуква обикновенно при слизането от полицая, като клекне в първия момент колата. после вече почва да тропа и по най-малките неравностиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
може да е от пружината - да е отишъл тампона отдолу... ще се е отбелязало ако е от пружината... доколкото знам тея гумени тампони не ги продават и са от типа - направи си сам...п.п. стига си я оглеждал и ослушвал тая кола, ами я дай на жината да покара малкоFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
pakumba написа:тракането е еднократно чукване на метал в метал. знам го засега по дупки, после по неравности и особенно легнали полицаи. чуква обикновенно при слизането от полицая, като клекне в първия момент колата. после вече почва да тропа и по най-малките неравности
Коментар
-
maiden написа:pakumba написа:тракането е еднократно чукване на метал в метал. знам го засега по дупки, после по неравности и особенно легнали полицаи. чуква обикновенно при слизането от полицая, като клекне в първия момент колата. после вече почва да тропа и по най-малките неравностиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
[quote="pakumba"]maiden написа:pakumba написа:тракането е еднократно чукване на метал в метал. знам го засега по дупки, после по неравности и особенно легнали полицаи. чуква обикновенно при слизането от полицая, като клекне в първия момент колата. после вече почва да тропа и по най-малките неравностиFiat Marea 1.8/16v '96 HLX
Български газов инжекцион - Бардолини
Коментар
-
maiden написа:pakumba написа:тракането е еднократно чукване на метал в метал. знам го засега по дупки, после по неравности и особенно легнали полицаи. чуква обикновенно при слизането от полицая, като клекне в първия момент колата. после вече почва да тропа и по най-малките неравностиСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
GTipo написа:maiden написа:pakumba написа:тракането е еднократно чукване на метал в метал. знам го засега по дупки, после по неравности и особенно легнали полицаи. чуква обикновенно при слизането от полицая, като клекне в първия момент колата. после вече почва да тропа и по най-малките неравности
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар