Здравейте!Не разбирам от двигатели,затова се обръщам към вас за компетентно мнениеХаресах два автомобила- FIAT BRAVA 97/98 г. и LANCIA DELTA IIКато се има предвид здравина на двигателя,разход на гориво,подръжка и не на последно място поведение на автомобила на пътя,какво бихте ми препоръчали.FIAT BRAVA 97/98г.-1.9 TDI или LANCIA DELTA II 1.9 TDIFIAT BRAVA 1.8i или LANCIA DELTA II 1.8i или малкия двг.1.6 16VБлагодаря ви предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT BRAVA или LANCIA DELTA II- Съвет за покупка
Collapse
X
-
При Брава 1.8 мотора е 113к.с,докато при Ланчата 1.8 има 90,105,113,130 к.с.Ако решиш да взимаш Ланчиа 113 или 130 к.с имай предвид,че имат три ролки и един ремък повече от Бравата 1.8 113к.с...Имал съм Ланчиа ІІ а сега карам Брава и ми е трудно да ти кажа кое е по -добро.И двете си имат хубави и лоши страни.Но може би в крайна сметка ти препоръчвам Брава 1.8.Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.
Коментар
-
Аз ще те посъветвам да вземеш ланчата, за мотора сама си прецени кои да е.И 1.6 16В е перфекно моторче за това купе не е гори кои знае колко дори може да се каже че е икономичен. За мотора 1.8 16В 115 коня почти не можеш да намериш делта с такъв, наи вероятно ако е 1.8 ще е ВВТ на 138 коня които аз лично не ти препоръчвам скъпо обслужване е и не върви кои знае колко. Ако ще е дизел там е ясно 1.9. Но като изработка ланчата и фията нямат нищо общо ланчата е къде по качествено направена и с по добри материали иначе са на една каросерия и двете само външния вид е различен но и като тенекии ланчата е пак едно рамо напред за разлика от фиат на които повечето тенекий по вратите са с вдлъбнатини от удари от други врати, при ланча трябва доста силно да я изпраскаш за се вдлъбне. Принципно фиат и ланча са едно и също но ланчата е луксозното изпълнение а фиат народното , почти всички ланчи са с климатроник и борд компютър. Мога да твърдя че ланчата на пътя се държи доста по стабилно от Брава и Браво поради факта че тежи с 200 кила повече. Имам и от двете коли, в плюс на ланчата отдовам перфекния контрол върху управлението на колата, както мога да влеза с нея в завои така с бравото не мога. Но за сметка на това бравото е доста по пъргаво и заради 200те си кила по малко гори , също така бравото се кара доста по лесно от ланчат смисъл управлението му е много леко хидравликата не се усеща (което обаче в висока скорост е в минус) При ланча няма тая пластмасова натурия по таблото, но на фиата уредите са направени по стабилни и "спокоини" на ланчата стрелките подскачат кат ненормални Така или иначе и двете коли си имат своите плюсове и минуси сама трябва да прецениш коя кола по ти пасва на теб специално. Друг плюс на браво е че може да се намери и 2000 година а наи новата ланча делта е произведена юни 99 а и те са голяма рядкост. От фиатите има по голям избор по салоните и по лесно ще можеш да си направиш избор докато ланчи за съжаление се срещат тук там и в повечето случаи не са в завидно състояние А и на бравото и бравата фасона по ми харесва от на делтата.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Yavor написа:Аз по принцип съм за Браво/а - доста по модерне на вид автомобил от Ланчата - моите уважения към нея, ама и вън и вътре си е дърво.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Точно затова писах ’моите уважения’...Лично мнение, не се засягай - като избитар кола преди 2 години карах и алфи 146, и Ланчи, ама Бравата ме грабна най много.Вярно е че е повечко пластмасата, вярное това за часовника, ама за толкова пари - толкова.Само дето Бравата е от по-ново поколение дизайн по прицип от цитираните автомобили - и вътре и вън.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Според мен Ланчата е по-добре - карал съм 1,6 103 кобя, като моето браво и е създава впечатление за по луксозна кола. ако пък говориме за 1,8 13ии коньовия, тогава фиата издиша отвсякъде..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Yavor написа:Точно затова писах ’моите уважения’...Лично мнение, не се засягай - като избитар кола преди 2 години карах и алфи 146, и Ланчи, ама Бравата ме грабна най много.Вярно е че е повечко пластмасата, вярное това за часовника, ама за толкова пари - толкова.Само дето Бравата е от по-ново поколение дизайн по прицип от цитираните автомобили - и вътре и вън.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар