Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с лампата на колана(свети постоянно)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с лампата на колана(свети постоянно)

    Проблема е следния. Днес карах колата да свалят седалката за заварка, че беше счупена стана добре заварката, но като се качих и запалих червената лампа за водача светна и като сложа колана друг път изгасваше, а сега свети и дори като съм с колан, дали това е станало при свалянето на седалката или е някъв друг проблем.

    #2
    Ами какво да ти кажа и аз бях с този проблем и се оказа ,че кабела се е прокъсал и постоянно дава на маса и свети.При теб вероятно се е стопил и е същото положение.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      Под седалката има един куплунг, който при сваляне на седалката, трябва да се откачи, че да могат да я извадят. Сигурно при монтирането й обратно, или са забравили да го включат, или накриво са го хакнали и не прави добър контакт.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

      Коментар


        #4
        Или като при мен, имаш хлабина (износване) в заключващия механизъм и не зацепва седи постоянно отворена веригата.... ще свикнеш или пък си откачи кабеляка намира се точно под седалката...

        Коментар


          #5
          кабел

          аз под седалката имам един кабел който мисля че е за подгяване на седалкта тои и преди си беше свободен.тва стана днес след свалянето на седалката-утре ще погледна

          Коментар


            #6
            знаете ли че точно тоя датчик има влияние с ербега като неси си сложил колана еърбега не се отваря. затова при теб коолега и с колан и без колан както ти свети постоянно индикатора, че не си си сложил колана при злополука недай си боже еърбега няма се отвори!!! затова препоръчвам на всички с този проблем да помислят за сигурноста си и да предприемат някакви мерки!!!

            Коментар


              #7
              лампа

              ами да ще видя да го оправя защото наистина лампата показва колана и еърбега. ще погледна днес под седалката, ако не утре в сервиза ще питам ел. техник.

              Коментар


                #8
                При Мареа HLX 2000г. Лампите са 2 отделни - Еърбег и Колан.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                Коментар


                  #9
                  И при ELX 1997 също е така.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                  Коментар


                    #10
                    Аз пък си мисля че еърбега на водача винаги се отваря,без значение дали е сложен или не колана.Просто няма логика колата да се движи,а да няма кой да я кара,освен да се е засилила сама по някое надолнище,но едва ли са мислили точно за такива случаи,възглавницата на водача,да са я предвидили да не се отваря.

                    Коментар


                      #11

                      Коментар


                        #12
                        аербег

                        Значи колата е Мареа HLX и наистина както е казал един колега че лампите са две малко по подробно ще обесня за проблема.Сега като запаля светва лампата за аербега която се намира до светлината на фаровете по в ляво.Прочетох доста неща от вас наведох се и видях долу под селаката едно кабелче което е свободно то си беше свободно и като взех колата но видях друга букса и реших да ги свържа.Вързах двата куплонга запалих колата и лампата зааербеците си светеше,и ми светна също още една лампа за колана.Реших че така не става и шак си го откачих както си беше първоначално като купих колата.Аз първо в заглавието бяь споменал че е лампата на колана но то явно е било на аербеците.Също така и откачих акумулатора за 5мин пак го вързах и никва промяна.Продължава да си свети на таблото в ляво за аербеците.Какво да направя

                        Коментар


                          #13
                          Година на колата???Пиропатроните на еърбеците имат сервизен живот 10 години. Кара се колата на сервиз да се сменят или диагностицира състоянието им.Ако лампата за същите свети - явно проблема при теб идва от модула, който ги управлява и/или не минават диагостиката. Според мен може да се дължи на много неща, а едното от тях е, че ги няма А може и да ги има и както в една тема е писано - радиатора на климатика (парното) да е текъл върху AirBag Control Unit-а и ... да го е скапал. Не пишеш от кой град си, но в темата "Сервизи" мисля, че можеш да видиш най-близкото доверено място където можеш да идеш на диагностика.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                          Коментар


                            #14
                            проблем

                            96 година е колата 12 месец незнам защо точно като се свали седалката стана проблема.Това не е от преди това а като си взех колата от сервиза.Казаха ми че можело грешки да е натрупала и да отида да е вържат на компютър в дин експрес да видим кво ще кажат и ако е много скъпо ще го сотавям така

                            Коментар


                              #15

                              Коментар

                              Working...
                              X