Проблема е следния. Днес карах колата да свалят седалката за заварка, че беше счупена стана добре заварката, но като се качих и запалих червената лампа за водача светна и като сложа колана друг път изгасваше, а сега свети и дори като съм с колан, дали това е станало при свалянето на седалката или е някъв друг проблем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с лампата на колана(свети постоянно)
Collapse
X
-
знаете ли че точно тоя датчик има влияние с ербега като неси си сложил колана еърбега не се отваря. затова при теб коолега и с колан и без колан както ти свети постоянно индикатора, че не си си сложил колана при злополука недай си боже еърбега няма се отвори!!! затова препоръчвам на всички с този проблем да помислят за сигурноста си и да предприемат някакви мерки!!!
Коментар
-
При Мареа HLX 2000г. Лампите са 2 отделни - Еърбег и Колан.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз пък си мисля че еърбега на водача винаги се отваря,без значение дали е сложен или не колана.Просто няма логика колата да се движи,а да няма кой да я кара,освен да се е засилила сама по някое надолнище,но едва ли са мислили точно за такива случаи,възглавницата на водача,да са я предвидили да не се отваря.
Коментар
-
deadairplane
-
аербег
Значи колата е Мареа HLX и наистина както е казал един колега че лампите са две малко по подробно ще обесня за проблема.Сега като запаля светва лампата за аербега която се намира до светлината на фаровете по в ляво.Прочетох доста неща от вас наведох се и видях долу под селаката едно кабелче което е свободно то си беше свободно и като взех колата но видях друга букса и реших да ги свържа.Вързах двата куплонга запалих колата и лампата зааербеците си светеше,и ми светна също още една лампа за колана.Реших че така не става и шак си го откачих както си беше първоначално като купих колата.Аз първо в заглавието бяь споменал че е лампата на колана но то явно е било на аербеците.Също така и откачих акумулатора за 5мин пак го вързах и никва промяна.Продължава да си свети на таблото в ляво за аербеците.Какво да направя
Коментар
-
Година на колата???Пиропатроните на еърбеците имат сервизен живот 10 години. Кара се колата на сервиз да се сменят или диагностицира състоянието им.Ако лампата за същите свети - явно проблема при теб идва от модула, който ги управлява и/или не минават диагостиката. Според мен може да се дължи на много неща, а едното от тях е, че ги няма А може и да ги има и както в една тема е писано - радиатора на климатика (парното) да е текъл върху AirBag Control Unit-а и ... да го е скапал. Не пишеш от кой град си, но в темата "Сервизи" мисля, че можеш да видиш най-близкото доверено място където можеш да идеш на диагностика.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
проблем
96 година е колата 12 месец незнам защо точно като се свали седалката стана проблема.Това не е от преди това а като си взех колата от сервиза.Казаха ми че можело грешки да е натрупала и да отида да е вържат на компютър в дин експрес да видим кво ще кажат и ако е много скъпо ще го сотавям така
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар