Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да отстраня проблема по стъклото на фара?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да отстраня проблема по стъклото на фара?

От известно време започнаха да ми се "люпят" така да кажа , стъклата на фаровете. Това започна след хвърлени камъчета от пътя по колата и от малки точки започна да се разраства. Проблема е че незнам как да спра това или как да ги полирам. Помислих за вариант за цялостно премахване на този слой но отдолу остава като матирано. Най вероятно и от там идва проблема на повечето Купета, който се оплакват от слаби фарове. Кажете как да оправя това нещо? Може ли да се лакира или нещо друго? Опитах да си купя втора употреба но никой не продава само стъклата, а целия фар от което нямам нужда. Ето и как изглежда фара:
    Прикачени файлове
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
    Porsche 944 S2
    http://www.valmcrae.snimka.bg/
    http://vbox7.com/user:val_mcrae
    http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Това си е фабричен дефект.След определена година, примерно 1998 този дефект е отстранен.А аз не съм чул за метод, който в случая да се справи и стъклата да се оправят.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      Това си е фабричен дефект.След определена година, примерно 1998 този дефект е отстранен.А аз не съм чул за метод, който в случая да се справи и стъклата да се оправят.
      Има - застрахователи.

Коментар

1115 написа:
        BO написа:
        Има - застрахователи.
        застрахователите изобщо няма да му платят колкото струват 2 та фара
        BMW E90 320D
        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Re: Как да отстраня проблема по стъклото на фара?

val_mcrae написа:
          От известно време започнаха да ми се "люпят" така да кажа , стъклата на фаровете. Това започна след хвърлени камъчета от пътя по колата и от малки точки започна да се разраства. Проблема е че незнам как да спра това или как да ги полирам. Помислих за вариант за цялостно премахване на този слой но отдолу остава като матирано. Най вероятно и от там идва проблема на повечето Купета, който се оплакват от слаби фарове. Кажете как да оправя това нещо? Може ли да се лакира или нещо друго? Опитах да си купя втора употреба но никой не продава само стъклата, а целия фар от което нямам нужда. Ето и как изглежда фара:
          Вал, в София има един човек в Студнтски град където ги прави За жалост не поиска да сподели технологията си с мен, но ходих при него да ми оправи шупла на предния прозорец, така че отиди някъде където оправят автостъкла и ги питай Ако пък ли не, като имаш път към София ми се обади и ще те заведа Аз предполагам, че ги минава с водна шкурка....
          BMW E90 320D
          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

аз съм гледал как правят чукнато от камъче по стъкло. беше отдавна и не си спомням добре, но го лепиха с нещо като каноколит например и отгоре го гласиха с шкурка след това и някви пасти....
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами аз си излъсках много добре третият стоп,като първо го минах с водна шкурка (2 номера ) и след това го полирах с киче.Стана почти като нов,а беше в ужасно състояние.Казвам почти понеже нямах време да си играя да полирам повече.При теб не знам доколко ще има ефект подобна манипулация,защото е очевадно,че се пластмасата се люпи на слоеве и дори за момента да заличиш следите е много вероятно да продължи да се люпи.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

blagun написа:
                val_mcrae написа:
                Вал, в София има един човек в Студнтски град където ги прави За жалост не поиска да сподели технологията си с мен, но ходих при него да ми оправи шупла на предния прозорец, така че отиди някъде където оправят автостъкла и ги питай Ако пък ли не, като имаш път към София ми се обади и ще те заведа Аз предполагам, че ги минава с водна шкурка....
                колко ти взеха за шуплата? добре ли работят момчетата? дай накъкви кординати че и аз имам една шупла от камъче но мисля да мина първо през застрахователите да видя те какво ще дадът дали ново стъко или ремонт но при всички положения аз ще го ремонтирам :D .
                FIAT Marea 1.9TD/100

Коментар

Лошото е че само стъкло, както писах по горе никой не продава. Всеки предлага цял фар. Чудя се дали да не изрежа тези части който продължават да се отлюпват и просто да спра това. А после с полир паста и машинка да пробвам да ги изгладя?
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                  Porsche 944 S2

Коментар

zombaiko написа:
                    blagun написа:
                    val_mcrae написа:
                    колко ти взеха за шуплата? добре ли работят момчетата? дай накъкви кординати че и аз имам една шупла от камъче но мисля да мина първо през застрахователите да видя те какво ще дадът дали ново стъко или ремонт но при всички положения аз ще го ремонтирам :D .
                    30 лева ми взе за шуплата,той е един възрастен човек, който сподели с мен, че преди 10 години той именно е вкарал тази технология в БГ за поправяне на стъклата!Аз съм много доволен, при положение, че шуплата беше огромна, а сега изобщо не можеш да разбереш къде се намира Сервиза се намира като завиеш от Симеоновско шосе на светофара за към Студентски град, първата възможна в ляво и 200 метра надолу и пак в ляво!Не работи www.bgmaps.com иначе щях да ти го посоча точно къде е
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Според мен третиране на стъкло и пластмаса са 2 различни неща!Ако сложиш на пластмаса капка каноконлит вповечето от случайте ще се появи бяло петно!Все пак опита при този човек.Може пък технологията да му работи. :DСега прочетох в един немски форум следното: hikauf dir mal die ksr 1 paste vom atu die ist für plexi polier mal den scheinwerfer damitdadurch geht die restliche folie ab und der scheinwerfer wird wieder klar-купи си паста ksr 1 от АТУ(верига от магазини за части и аксесоари в Германия),която е за плексиглас и полирай фара,за да падне цялото фолио и фарът да стане прозрачен.Значи това е фолио и идеята е да се махне.
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

blagun, незнам кога ще имам възможност да отида до София за да свърша тази работа но благодаря за съвета и сигурно ще ти се обадя да ме упътиш, а и да се запознаем Имам някакви спомени, че преди време me to u беше писал как да се справим с този проблем но не го намирам и най вероятно е бил още във стария форум. Ако все пак съм прав моля пак да сподели, благодаря! :D
                        Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                        Porsche 944 S2

Коментар

Working...
                        X