Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с предницата на Рено 19

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с предницата на Рено 19

Въпросът ми не е свързан с нашата марка, но нали трябва да помагаме на колеги :D Става дума за Рено 19 -1991г. без хидравлика. При пълен десен или ляв волан се чува едно пукане и волана бие рязко на другата страна. Дигахме колата и видимо по окачването нямаше никакви проблеми. Спрял съм се на полуоска или секторна кутия, но не съм съвсем сигурен. Надявам се да помогнете.

Коментар

Първо помисли за външно каре на полуоска.Вдигни първо едната гума на крик палиш ,на скорост ,и потеглаш ,въртиш пълен десен и пълен ляв да докато намериш шума,ако го няма ,вдигаш другата гума и повтаряш .Подсигури колата да не тръгне докато е вдигната.Трябва да намериш шума от къде идва.Дано съм помогнал ,това ми идва на ум в момента,но може дасе окаже и друго,лагер на главина например.В съшнос сега се сещам че съм сменял рейка на рено с повредени зъби само че там прескачаше волана при завъртане .

Коментар

Лагер на макферсона?
        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
          Лагер на макферсона?
          И аз залагам на това.

Коментар

lu40 написа:
            Лагер на макферсона?
            И аз съм на това мнение.
            iko79 написа:
            Въпросът ми не е свързан с нашата марка, но нали трябва да помагаме на колеги :D Става дума за Рено 19 -1991г. без хидравлика. При пълен десен или ляв волан се чува едно пукане и волана бие рязко на другата страна. Дигахме колата и видимо по окачването нямаше никакви проблеми. Спрял съм се на полуоска или секторна кутия, но не съм съвсем сигурен. Надявам се да помогнете.
            Няма секторна кутия тази кола колега.Щом е докарана до такова пукане, свалете и ревизирайте рейката, да няма изненада и там.
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Дали имат лагери на макферсона изобщо.. че май е само тампон. Сори ама лятото комшията разглабя неговите и лагер не видях.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                Дали имат лагери на макферсона изобщо.. че май е само тампон. Сори ама лятото комшията разглабя неговите и лагер не видях.
                Ако очакваш да видиш обикновен съчмен лагер не е това колега.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

spark написа:
                  Имат спарки, също имат склонност да ръждясват, и пукат при въртене на волана, все- едно ,че пукаш с Макаров!
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ей сега питах комшията каза, че няма лагер, неговото е ’91 1.7 бензин.
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Каре
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Оказа се дясно каре. Благодаря на всички за помощта.

Коментар

Working...
                        X