Здравейте.Интересува ме за какво служат някой неща на дисплея на таблото.Има едно което показва примерно 15km / l това за разхода ли е ? смисъл показва с един литър колко километра минавам.Друго има показва някакво време примерно 4:12:41 това за какво е?и има още няколко? Могат ли да се занулят тези показания и как? и да ми кажете другите за какво са има още няколко ?БЛАГОДАРЯ P.P.: Става въпрос за Фиат Пунто 1.9 JTD 2000г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Показанията на дисплея на таблото
Collapse
X
-
А някаква снимка на това за което питаш дали ще ти е възможно да качиш?Защото аз не съм виждал как точно изглежда таблото ти и не придобивам представа за какво точно питаш,но ако го видя,може и да мога да ти отговоря,това се отнася и за другите колеги от форума,те също по-лесно ще се ориентират за какво става въпрос.
-
Първото питане - да, това е колко километра можеш да изминеш с 1 литър. Би трябвало да може да се превключва и на нашите стандарти - колко литра ти харчи на 100км.А това дето ти прилича на часовник си е или баш часовник - само че трябва отнякъде да го свериш, или ти показва колко време е изминало от началото на пътуването.По принцип тези данни сами се нулират, ако стои колата по-дълго време на едно място - да речем една вечер, но трябва да има и отнякъде ръчно нулиране (reset).
Коментар
-
Filcov написа:там се показват:среден разходсредна скорост за колко километра ти остава гориво (но не е вярно много, променя се постоянно, става за ориентир)изминато разтояниевреме на изминатото разтояниенулират се като задържиш по дълго бутона за смяната им
Коментар
-
ами при мен когато нулирам изминатите километри се нулирват и за малко и другите показатели докато не тръгна отново.това на снимката кадето е А - - - - - са колко километра ти остават да изминеш с наличното гориво но само когато не ти свети лампата за горивотоFiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth
Коментар
-
Filcov написа:ами при мен когато нулирам изминатите километри се нулирват и за малко и другите показатели докато не тръгна отново.това на снимката кадето е А - - - - - са колко километра ти остават да изминеш с наличното гориво но само когато не ти свети лампата за горивотоFIAT Nuova Punto 1.2 8V
FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
...and justice for all
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар