Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Показанията на дисплея на таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Показанията на дисплея на таблото

Здравейте.Интересува ме за какво служат някой неща на дисплея на таблото.Има едно което показва примерно 15km / l това за разхода ли е ? смисъл показва с един литър колко километра минавам.Друго има показва някакво време примерно 4:12:41 това за какво е?и има още няколко? Могат ли да се занулят тези показания и как? и да ми кажете другите за какво са има още няколко ?БЛАГОДАРЯ P.P.: Става въпрос за Фиат Пунто 1.9 JTD 2000г.

А някаква снимка на това за което питаш дали ще ти е възможно да качиш?Защото аз не съм виждал как точно изглежда таблото ти и не придобивам представа за какво точно питаш,но ако го видя,може и да мога да ти отговоря,това се отнася и за другите колеги от форума,те също по-лесно ще се ориентират за какво става въпрос.

Коментар

би трябвало да е борд компютърапоказва среден разход, моментен разход, средна скорост, разстояние изминато от последното нулиране, колко км още може да минеш с горивото в резервоара...може да се нулиратрябва да има копче RESET или подобно
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Първото питане - да, това е колко километра можеш да изминеш с 1 литър. Би трябвало да може да се превключва и на нашите стандарти - колко литра ти харчи на 100км.А това дето ти прилича на часовник си е или баш часовник - само че трябва отнякъде да го свериш, или ти показва колко време е изминало от началото на пътуването.По принцип тези данни сами се нулират, ако стои колата по-дълго време на едно място - да речем една вечер, но трябва да има и отнякъде ръчно нулиране (reset).

Коментар

там се показват:среден разходсредна скорост за колко километра ти остава гориво (но не е вярно много, променя се постоянно, става за ориентир)изминато разтояниевреме на изминатото разтояниенулират се като задържиш по дълго бутона за смяната им
          Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Filcov написа:
            там се показват:среден разходсредна скорост за колко километра ти остава гориво (но не е вярно много, променя се постоянно, става за ориентир)изминато разтояниевреме на изминатото разтояниенулират се като задържиш по дълго бутона за смяната им
            да но само за тези с изминатите километри става нулирането за другите неможе да се нулират ще кача снимки

Коментар

Re: показанията на дисплея на таблото

Ето снимките качвам ги на 2 части.
              Прикачени файлове

Коментар

Re: показанията на дисплея на таблото

кажете кое за какво е и как може да се занулят
                Прикачени файлове

Коментар

ами при мен когато нулирам изминатите километри се нулирват и за малко и другите показатели докато не тръгна отново.това на снимката кадето е А - - - - - са колко километра ти остават да изминеш с наличното гориво но само когато не ти свети лампата за горивото

Коментар

Благодаря за отговора ами добре това време дето е на последната снимка?! странно неможе да се нулира пък не съм забелязъл да изчезва

Коментар

Filcov написа:
                      ами при мен когато нулирам изминатите километри се нулирват и за малко и другите показатели докато не тръгна отново.това на снимката кадето е А - - - - - са колко километра ти остават да изминеш с наличното гориво но само когато не ти свети лампата за горивото
                      Показва до 50 км, после не отчита. Не е до светване на лапмата.
                      FIAT Nuova Punto 1.2 8V
                      FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
                      ...and justice for all

Коментар

всичко се нулирва когато нулираш временния километраж, иначе ако не се нулирваше няма логика да има само 8 часа навартяни на него ... просто не си обърнал внимание

Коментар

ще пробвам по късно да видя Благодаря

Коментар

Може ли и аз да попитам нещо, какво означава жълтата лампичка с удивителния знак която свети?
                            Временно карам Punto докато събера пари за Ferrari

Коментар

Че си вдигнал ръчна спирачка, или ти е ниско нивото на спирачна течност.

Коментар

Working...
                              X