Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростната кутия на Мареа

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем със скоростната кутия на Мареа

    Здравейте Колеги,За първи път пиша във Форума но случая наистина е странен и се надявам да ми помогнете. От няколко месеца карам Мареа 2.4 ТД. За съжалени вчера ми се случи доста неприятно изживяване. Както си карах и всичко беше ОК, изведнъж загубих всички скорости на колата. Лоста се движи напред назад, като че ли е откачен от някъде и с триста зора успях да включа 4-та. Бавно но славно успях да се прибера с цената на много пушек от феродото на съединителя. В момента колата има само 4-та, а лоста си се движи на всички възможни посоки(с огромен луфт) без никакви резултати. Моля дайте съвет, случвало ли се е на някой от вас или знаете ли читав сервиз за скоростни кутии?
    Let the diesel power be with you!!!....

    #2
    Това което ще ти кажа е така при Брава,но предполагам че при Мареа не е по различно.Сигурно са се откачили щангите на скоростният лост,чрез които превключваш скоростите.При Брава има едни ябълковидни захващания,които са вътре в двигателният отсек отдолу под маркучите за парното.Възможно е да имаш проблем точно където лоста се захваща към тези щанги,отдолу под скоростният лост.Провери първо тези щанги дали всичко им е изправно,а после мисли за скоростна кутия.

    Коментар


      #3
      Проблем със скоростната кутия на Мареа

      Колега точно това е. Същото ми се случи насдед София -можеше да избира само 3 та и 4 та. Оказа се откачена щанга откъм скоростната кутия. сложих я, зашплентих с тел и се прибрах.
      МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
      БРАВА 1.8 16V ELX 96

      Коментар


        #4
        Благодаря ви колеги,сега в събота ще я погледнем с един приятел и ако не може да я оправим я вкарвам в бокса.Ще пиша ако е нещо по особено или интересно.
        Let the diesel power be with you!!!....

        Коментар

        Working...
        X