Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде застраховате, колеги?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз съм в Дженерали и за сега проблеми нямам (да чукаме на дърво) За застраховките коеот съм чувал е да се бяга от такива малки фирми които дават бензин примерно ако направиш при тях или правиш гражданска и получаваш каско безплатно което е абсурдно, но народа се връзва а като стане нещо псуваш... Според мен е по добре в по големите като Алианц, Булстрад, Бул Инс, Дженерали, може с 10-20лв по скъпо но сигурно
    Brava 103HP
    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Аз съм в Армеец,и сега чакам да ми платят шофьорското огледало, въпреки че беше спукано стъклото преди да ми я маркират..
      BMW E90 320D
      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Аз от доста години работя само с Дженерали (бивше "орел") - даже съм им агент и доста години съм си вадил нелоши пари по кампанията за ГО в края на годината.КОлата ми е застрахована за 5000лв, каското ми е към 390лв, но напрвих пакет с домашно имущество и получих 20% отстъпка по каско - т.е. - 300лв каско и 45лв домашно - така хем съм спокоен за колата, хем за дома (естествено при тази премия е без кражби, но...).Доволен съм от тях много - лятото за драскотини по предна броня и двата предни калника ми изплатиха 270лв и то по ’експертна оценка’ - иначе можеше да си я закарам колата в сервиз с който имат договор и да не се занимавам с пари.Сега прди 2 седмици като си ударих колата отзад за пукната броня, пукнат стоп и леко подбит заден калник - 300кинта точно - а с моя майстор съм пазарил ремонта на 150-200лв и разликата я инвестирах в ламбда контрол Маркировката е безплатна, подновява се безплатно всяка година, може да се плаща на части през месец, при Каско и ГО има безплатен преглед.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

И на мен всичко ми и в Дженерали. Преди съм бил към Бул Инс, ДЗИ, ама ги махнах, че много скъпо стана. Тия Дженерали верно дават баси отстъпките - миналата година каското ми беше точно на половина от премията, която трябваше да платя на ДЗИ.
          Bravo 1.6 16v

Коментар

Я да попитам за разсроченото плащане - вярно ли е, че ако плащаш разсрочено и после ако имаш щета не ти я изплащат цялата или искат оставащите вноски да ги платиш на момента? Как стоят нещата на практика?

Коментар

batececo написа:
              Я да попитам за разсроченото плащане - вярно ли е, че ако плащаш разсрочено и после ако имаш щета не ти я изплащат цялата или искат оставащите вноски да ги платиш на момента? Как стоят нещата на практика?
              Да, ако не си доизплатил каското искат първо да си внесеш оставащите вноски или ти приспадат парите от обезщетението. Освен това след като си си оправил колата се ходи да се ’дозастрхова’ - снима се пак и доплащаш някаква малка сума ( в зависимост от изплатеното обезщетение) да кажем 7-8 лева - това не бива да се забравя - защото при следваща щета по същото каско изплащат много по-малко пари - води се че колата е ’подзастрахована’ - предполагам че и другите застрахователи правят така. Това са си чисто и просто трикове, с които се изплащат по-малко пари - защото незнанието не оправдава....
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

batececo написа:
                Аз в момента съм точно в такова положение. Имам щета, не е кой знае какво, мога и така да си карам, някой ми е зажулил шофьорската врата, в резултат на което имам 3 драскотини и вдлъбнатини с дължина около 5-6 сантиметра. Описаха ми щетата, снимаха колата, но ми казаха, че ще ми я оправят след като платя 4-те вноски, а до момента съм платил само една. И сега въпросът е дали да карам 8 месеца така или да платя вноските наведнъж и да си оправя колата.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Изцяло твой избор. Аз лично съм застрахован в БулИнс. Както всички знаем - техните коли не се пипат. Цялата кола съм я описал за боя. Давността е 3 години. Ще покарам, ще поръчкам пък ще си я боядиша... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Коментар

Айде и аз да се изкажа, като работещ в застрахователна компания (няма да спомена коя).Значи, липсващи детайли не плаща никой, щото може и сам да си ги свалиш. Т.е. ако някой ти свали гумите с джантите, гориш. Ако обаче ти ги нарежат, ще трябва да уведомиш полицията и със служебната бележка си получаваш парите. Общо взето, както ние, така и всички колеги са си направили труда да напишат едни пространни общи условия, които е добре да се прочетат преди да си дадеш парите, за да няма недоразумения след това.Особено трябва да се обръща внимание на това, какво се покрива без официален документ, за да знаете кога трябва да се викат катаджии. Също така, обявеното домуване няма значение за изплащането на щетата, а за определянето на риска, т.е. какъв коефициент на застрахователната сума/премия ще ти сложат. Ако е в гараж, коефициента е малко по-нисък. Естествено, не е добра идея да се лъже, защото всяка застрахователна компания държи на щат няколко бивши полицаи, а "бивш" полицай няма, те си умират с пагонаСега вече мое мнение: Не си правете застраховки в "екзотични" компании с минимален пазарен дял. Макар че дават атрактивни цени, много е възможно да се опитат да те преметнат, защото просто нямат достатъчно приходи да си покриват щетимостта. Гледайте, ако можете да го разберете, дали пресмятат щетите по Шваке или по Аутоексперт. Второто е за предпочитане. Изискването за маркировка също е подводен камък. За предпочитане е фирма, която не го изисква, но те май не останаха такива.Сигурно има и други неща, но сега не се сещам на прима виста. Ако нещо ми дойде наум, ще дописвам.И пак казвам, четете общите условия преди да дадете парите, след това е "след дъжд, качулка"
                    Shit happens, sometimes...
                    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

В "Армеец" браво 97год. 4 вноски по 80лв. чукнах една мантинела при което се огъна леко ръбчето на предния калник и фара хлътна- бяха счупени пласмасите кото го държат, оцениха щетата на 160лв. като ми опростиха 2те оставащи вноски. Пластмасите на фара сам си ги залепих а калника ми го пръснаха (само ръбчето) за 30 лв. + 17 лв. за боя та съм доволен но може би в по скъп севиз би излязал толкова ремонта за лепене и пръскане незнам. аз си имам приятели за ремонтите и не ме баламосват.
                      bravа jtd 105

Коментар

ivjordan написа:
                        Айде и аз да се изкажа, като работещ в застрахователна компания (няма да спомена коя).Значи, липсващи детайли не плаща никой, щото може и сам да си ги свалиш. Т.е. ако някой ти свали гумите с джантите, гориш. Ако обаче ти ги нарежат, ще трябва да уведомиш полицията и със служебната бележка си получаваш парите. Общо взето, както ние, така и всички колеги са си направили труда да напишат едни пространни общи условия, които е добре да се прочетат преди да си дадеш парите, за да няма недоразумения след това.Особено трябва да се обръща внимание на това, какво се покрива без официален документ, за да знаете кога трябва да се викат катаджии. Също така, обявеното домуване няма значение за изплащането на щетата, а за определянето на риска, т.е. какъв коефициент на застрахователната сума/премия ще ти сложат. Ако е в гараж, коефициента е малко по-нисък. Естествено, не е добра идея да се лъже, защото всяка застрахователна компания държи на щат няколко бивши полицаи, а "бивш" полицай няма, те си умират с пагонаСега вече мое мнение: Не си правете застраховки в "екзотични" компании с минимален пазарен дял. Макар че дават атрактивни цени, много е възможно да се опитат да те преметнат, защото просто нямат достатъчно приходи да си покриват щетимостта. Гледайте, ако можете да го разберете, дали пресмятат щетите по Шваке или по Аутоексперт. Второто е за предпочитане. Изискването за маркировка също е подводен камък. За предпочитане е фирма, която не го изисква, но те май не останаха такива.Сигурно има и други неща, но сега не се сещам на прима виста. Ако нещо ми дойде наум, ще дописвам.И пак казвам, четете общите условия преди да дадете парите, след това е "след дъжд, качулка"
                        В какво се изразява този подводен камък?
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

В какво се изразява този подводен камък?
                          Ами, приема се, че застраховката влиза в сила от 00,00 часа, на деня, следващ датата на маркировката и при това положение, ако стане сакатлък, докато отиваш към пункта за маркиране, не получаваш нищо. Всъщност, не получаваш нищо и ако стане нещо след това, но в рамките на същия ден. Ако изобщо не маркираш, застраховката ти така и не влиза в сила. Отделен въпрос, че маркировката е около 40 кинта горница над премията, което за нашите коли си е повече от 10-15% и се явява сериозно оскъпяване.
                          Shit happens, sometimes...
                          Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                          Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Working...
                          X