от доста време ми е направило впечатление, че при спряла кола с работещ двигател / на светофар примерно / ми влизат изгорели газове от духалките на парното, което си мноо гадно...мислех че е от гарнитурата между двуцевката и колекторните тръби или нещо по изпускателната система - мека връзка, гърне ама тц.... по коледа ходих смених гарнитурата огледаха колата отдолу и казаха, че на пролет е вероятно да се издъни крайното гърне и трябва да се маха катализатора...примирих се и сметнах че газовете в купето са от катализатора....обачееееееее.... днес бях при газаджиите, щото ми гореше бензин и газ едновременно и като вдигнах капака на запален двигател - гледам нещо от към изпарителя на газовото - пуши дагоеа....викам на майсторчето - изпарителя ли пуши тъй? той - не! та какъв ми е проблема.... оказа се че пуши от 1 като щуцерче... намира се на кутията за въздушния филтър, от към купето, там дето е тръбичката за картерните газове от капака на клапаните - към въздушния филтър - та отзад...майсторчето каза, че имало неква тръбичка, която влизала там и излизала и къде отивала не знам дагоеа... та молбата ми е - колегите с Пунто 1 - 1.1 да си вдигнат капаците и да ми кажат каква е тая тръбичка и къде отива...и ако някой даде идея от къде да се купи тръбичката или начин да се побългари...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към колеги с Пунто МК 1 - 1.1 бензин.....
Collapse
X
-
аз не съм с пунто но на уното ми мотора е същия само че карбуратор и при мен го имаше този проблем слага се едно мъркуче на тая джаджа където пуше и другия му край влиза във един щуцер на карбуратора в задния му край /като го огледаш ще разбереш къде /TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
ето снимки... http://www.snimka.bg/album.php?album...роблема е точно в центъра на снимката - нсъм съ нъучил да ограждам на снимки още...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар