Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акумулатор

Не сам много на ти с колите, затова въпроса ми може да ви се стори тъп но все пак разчитам на помощ от ваша страна...Ами от скоро карам служебна кола фиат Мареа 1600cm3,но преди два дни акумулатора и издъхна...купих нов български обаче е 60Ah, а навсякъде като технически характеристики й дават 50Ah ,старият акумулатор си беше на фиат 50Ah,въпроса ми е дали не направих грешка?Възможно ли е да имам някакви проблеми от това?

Не се притеснявай няма да имаш проблеми от това че си купил по-силен акомулатор,още по добре даже.

Коментар

То даже в България трудно се намират 50 Ah акумулатори. Аз поне не съм виждал. Ако някой знае къде се намират такива акумулатори да "свирка".
      Bravo 1.6 16V '97

Коментар

A за каво ти е точно 50ач. ?Иначе мисля във Вантотрейд съм виждал оригинални акумулатори за фиат и ланчиа и мисля бяха по 50ач.

Коментар

Защото може и да се по-евтини от 55 Ah(то няма да е голяма ралика, ама все пак), а 44 може и да е слаб щом хората са дали по каталог 50 Ah.
          Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Поначало в България се произвеждат 45, 55, 60, 63 Ah и нагоре, така че едва ли ще намериш точно 50, а и разликата няма да е кой, знае колко значителна. Може ако потърсиш на Varta или Bosh да намериш, но ще трябва да "кихнеш" здраво ......... С "по-мощен" акомулатор си има предимства, че ако се наложи зимата да се "върти" по-дълго за да запалиш, ще може да разчиташ на него и недостатък ако може да се нарече недостатък по-дългото време за зареждане.
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

оптимален акумулатор

Има ли смисъл от т.н. Silver акумулатори на Варта или Бош? По спецификации имат по-голям пусков ток, но не знам реално дали това се усеща при експлоатация? някой знае ли дали в България се продават акумулатори Magneti-Marelli или FIAAM?
              Брава 1.6 16V ELX
              Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Working...
              X