Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем - Нагревател задно стъкло + чистачка - не работят

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем - Нагревател задно стъкло + чистачка - не работят

Проблемът е следния: нагревателят на задното стъкло не работи, чистачката също. А до вчера работеха. Бушонът - 30А е здрав. Последните ми наблюдения са следните - като врътна лостчето за да включа чистачката светва индикаторът на нагревателя като този светлинен ефект е подплътен с леко цъкане откъм задната част ( нейде в дясно ), но от къде точно не мога да установя. Някой има ли идея къде би могло да има рела или нещо подобно? Подозирам, че някъде не става добър контакт.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

контакторите
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Отзад на вратата на багажника като отвориш има на купето пластини а на вратата крачета които правят контакт едно в друго щом вратата се затвори.Зачестиги с финна шкурка.Може от там да не правят контакт ако са се окислили от влагата.
      fiat Brava 1,9TD 75 -октомври 1998

Коментар

Благодаря. Утре ще шкуря

Коментар

Не помогна. Странното според мен е, че като завъртя лостчето на чистачкитте светва индикатора за включен нагревател. Може би някъде дават късо двата кабела?

Коментар

Щом светва,явно окъсява по някакъв начин.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Проблемът се оказа много забавен. Споделям тук за да не се чуди някой в бъдеще. На 3тата врата има едни тампони които омекотяват удара когато я затваряш. Могат да се регулират. Оказа се, че е то тях. Бях ги развил преди няколко дни и явно раздалечават контакторите от контктните пластини. Вчера нещо ми присветна и макар, че идеята не беше ясно оформена в съзнанието ми, леко навих тампончетата. И всичко си стръгна както трябва Много съм доволен, че Фичо се оказа невинен. За награда днес му взех чистачка за пасажерското място.

Коментар

Working...
              X