ЕЕЕеее минал те е с 30-40 лв. ама нали служебни пари ... пък са "топиш чушката" от време на време ...
Бе не са баш 30-40 лв. ама найсе, сега ми е весело, но сложи към сметката и 15-20лв, после да оправиме таз фактура с счетоводителката в едно заведение, щото той убаво сипал 120л, ама аз по пътен лист съм с половин резервоар....:D:D:D:D
Не се притеснявам да не ме излъжат, не съм се замислял дали са възможни шмекерии. Но почти винаги си зареждам сам, просто не им давам да ми пипат колата. Или ще подлеят бензин, или ръчкат грубо с пистолета и изтръпвам да не счупят или одраскат нещо, абе не ща да ми докосват колата... Бях чувал за счупени капачки на резервоарите на бензиностанция, не вярвах докато не се случи и на мен. На Шел ми счупиха на палиото капачката, за съжаление забелязах чак, когато се прибрах вкъщи. Оттогава пък вече бензинджия не се е докосвал до колата ми.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Горивото, което остава ако не отцедиш пистолета е малко и остава само в тази част, която е след спусъка, а не в маркуча. Маркуча си е винаги пълен. Пренебрежимо малко е това количество. Аз винаги цедя пистолетите за да не се цапам като зареждам следващият път, защото понякога вдигаш по-рязко пистолета и тези 20-30 грама нафта дето са останали в него си ги изсипваш по дрехите.Колегата vladi_stoev е обяснил за точността на колонките как се нагласява и мисля, че реално тези 50мл никой не бъркат, то се получава същото като с някои клиенти дето като им сипеш ,99 или ,98 и се цупят като за световно. За това с колегите сме си оставили по колонките по 1 и 2 стотинки и понякога става страшен майтап :D
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Колега не се заяждам,но искам да попитам след като "50г. никого не бъркат",защо не ми сложите 1л повече пък да ви платя по-малко?Така или иначе с 20 човека сте го избили този литър.Тогава ще кажеш,че съм ви ощвтил?Ами ако запазим прогресията да ми сложите 10 литра отгоре?При това бензиностанцията си е получила парите!Ама защо си мисля,че хората работещи там вероятно си зареждат колите безплатно?
Колега не се заяждам,но искам да попитам след като "50г. никого не бъркат",защо не ми сложите 1л повече пък да ви платя по-малко?Така или иначе с 20 човека сте го избили този литър.Тогава ще кажеш,че съм ви ощвтил?Ами ако запазим прогресията да ми сложите 10 литра отгоре?При това бензиностанцията си е получила парите!Ама защо си мисля,че хората работещи там вероятно си зареждат колите безплатно?
50гр на 20литра не на 1л :D
от 20 души,които слагат по 20 литра се избива този 1 литър :D
Колега dudulia, тези разлики в + и в - ги има навсякъде няма нещо идеално точно. Има ги в хранителният магазин, във водомера в къщи, в електромера. Това са си производствени толеранси, има ги и в нашите автомобили.Това за безплатното зареждане на служителите, ще ти се обидя за него. Не знам какво работиш ама надали ще ти е приятно някой да каже, че крадеш като това не е вярно. Преди в друга тема колега, който се занимава с настройването на колонките, работи в такава фирма за поддръжка беше предложил безплатна екскурзия една седмица с него за тези, които ги гони параноята за измама навсякъде. Беше обяснил в общи линий и за електронната нивомерна система на бензиностанциите и защо не си заслужава голяма верига да се занимава, извинявайте за израза, с Каравчова търговия.
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Колеги неги мислете тези 50грама . Живейте си живота гледайте малко по от високо на тези неща 50гр.на 20л. :D много дребнаво изглежда . Мислите ли че в Европа него правят и че там е всичко толкова точно ала бала и там е така .Ако ме лъже някой бензинджия само с толкова ще го почерпя, друго е на 20л. да те излъже с литър за това вече може да се каже че определена бензиностанция лъже и то с голямо "Л". Имах случаи когато вземах с туба от една бензиностанция бензин , тубата събираше точно 5л. до ръба , бях я мерил предишната вечер с мерилка от 1л. и събра точно 5л. до определения ръб.Изненадан бях когато на тя събра 5.540л. тогава се избъзиках с бензинджията че нещо май ми се разду тубата да спре с пълненето.Нищо нему казах само че от тогава никога не ходя вече там . Интересното е че бях с приятел който стана свидетел на измамата а в тази туба предишната вечер двамата разреждахме течност за чистачки затова знаехме точния обем на тубата :D .Ето на това му се вика измама.Колеги ако имате подобни ваши случки тогава ги раздухвайте но това един приятел ми каза звучи малко изтъркано и несериозно.....Извинявам се за
Колега dudulia, тези разлики в + и в - ги има навсякъде няма нещо идеално точно. Има ги в хранителният магазин, във водомера в къщи, в електромера. Това са си производствени толеранси, има ги и в нашите автомобили.Това за безплатното зареждане на служителите, ще ти се обидя за него. Не знам какво работиш ама надали ще ти е приятно някой да каже, че крадеш като това не е вярно. Преди в друга тема колега, който се занимава с настройването на колонките, работи в такава фирма за поддръжка беше предложил безплатна екскурзия една седмица с него за тези, които ги гони параноята за измама навсякъде. Беше обяснил в общи линий и за електронната нивомерна система на бензиностанциите и защо не си заслужава голяма верига да се занимава, извинявайте за израза, с Каравчова търговия.
Колега,тук не става въпрос за личностни обиди ,а за принципни неща.Наясно съм,че това е допустимо отклонение,но въпросът ми към теб,като работещ на бензиностанция е:Имало ли е случай,когато да не ви е излизало горивото?В смисъл на место 20л. да сте наливали с 50мл повече и при споменатите по-горе в темата цифри от порядъка на няколко хиляди,да са се получавали такива липси,които собственика да е подминал с лека ръка и да е казал,е това е нормално отклонение?Дали по БДС отклонението е - 0,050л. на 20л или е +- 0,050л. на 20. ? Освен това защо бензанджийте винаги спират на хх,99лв.?Защо не спират на 00 или 01?Не става ли въпрос точно за дребнавост от тяхна страна?Защо в цивилизованите страни ти връщат ресто до цент и дори да искаш да им го оставиш не го приемат?Все едни такива въпрос се въртят в моята глава и може би понеже не съм в България точно това ми прави впечатление веднага щом се прибера.Извинявам се,ако съм те засегнал по някакъв начин и не това ми е била целта.
Бах мааму поредната дребнава тема. Аз пък КОЛЕГИ зареждам за колкото дойде и си го плащам точно - никога не ми закръглят, щото няма как - казвам си "До като спре пищова" и след като спре - не поема нищо повече При 2.5 промила толеранс не мисля, че дори има смисъл да се ядем - дали някой плаща или не фирата... е друга тема. Все пак, като сте такива кокошкари се замислете, че бензина дава фира - той е лесно изпарима течност, която непрекъснато изфирясва. Абе я да ВИ питам - ако имахте пари за Q7 щяхте ли да карате еквивалентен ФИАТ или не? Аз лично - да, независимио, че Q7 се води по-престижен. Просто харесвам ФИАТ и не ми свиди да си го глезя - днес му налях 5W40 пълна синтетика - да си му е мазничко... Лики-Моли.
Еми лъжат си хората,но понякога не са виновни тези които ви зареждат колите.Например ,газовата ми бутилка е 30л.,но на една газстанция цифрите показваха 43 и ако не бях казал да спре незнам колко щеше да събере.Не мисля че момчето което държеше пистолета за газта имаше вина в случая.Но си платих четиридесет и ...лв. де!
Верно? Аз ти предлагам следният експеримент - свършва газта, демонтираш бутилката (лесно е) пълниш я до горе с вода от 10 литрови туби. Ако събере 30 литра само - трябва да знаеш, че зареждаш САМО до 24литра газ, клапаните се нагласят на 80%. Обаче моята бутилка, на която пише 30литра - събра 4 туби по 10литра вода..., а аз си мислех, че на газстанцията ме лъжат, като събират 32-33литра газ.
На бутилката пише "килограми", не литри и от там ти идва разликатаА иначе, като зареждате, хубаво е да гледате манометъра на колонката, акопоказва повече от 4 br, значи ти пълнят въздух
Коментар