blagun написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коланът ми блокира
Collapse
X
-
Знам че темата е стара, но от 3 дни шофьорският ми колан е блокирал и може да се извади само на 4-5 см. Затова тези дни ще го сваля и ще се опитам да го оправя. Преди да се работи по колана трябва ли нещо да се направи по електрическтата инсталация - коланът вързан ли е по някакъв начин с въздушните възглавници или друго ?Fiat Bravo 1.2 1999
Коментар
-
Sagittarius написа:Знам че темата е стара, но от 3 дни шофьорският ми колан е блокирал и може да се извади само на 4-5 см. Затова тези дни ще го сваля и ще се опитам да го оправя. Преди да се работи по колана трябва ли нещо да се направи по електрическтата инсталация - коланът вързан ли е по някакъв начин с въздушните възглавници или друго ?
Коментар
-
На мен на предните ми коли и на бравото и на пунтото е засядал така. Дърпане не помага. Просто го оставяш и караш няколко дни ( седмица) и накрая сам ще се оправи.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Sagittarius написа:Знам че темата е стара, но от 3 дни шофьорският ми колан е блокирал и може да се извади само на 4-5 см. Затова тези дни ще го сваля и ще се опитам да го оправя. Преди да се работи по колана трябва ли нещо да се направи по електрическтата инсталация - коланът вързан ли е по някакъв начин с въздушните възглавници или друго ?
Коментар
-
nikolce написа:По електрическата инсталация не се прави нищо, не е свързан с кабели. Колана си има механично задействащ се пиропатрон, и внимавай много че гърми. Мен ми думна в ръцете.Има два варианта при блокирането. Първият е да е заседнала съчмата. Това е лесният вариянт. С разклащане на колата може да се оправи.Ако не е съчмата, тогава:Вторият е, чупи се една нищожно малка пружинка вътре. Намира се под едно занитовано капаче, и няма оправия. Точно това бе при мен. При опит някак да махна капачето задействах патрона. Гърми вътре в търбичка, при което захапва самият колан, и на първ поглед няма нищо страшно, ама всепак внимавай.Първо огледай хубаво механизма на патрона, и ще разбереш къде да не пипаш.И всепак съвета ми е, ако проблема не е в съчмата, търси си друг колан. Успех.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар