Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коланът ми блокира

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

blagun написа:
    Аз одеве дръпнах моя нарочно да видя и се блокира и сега нема оправия...... На Алфата беше така и се оправи на следващия ден от самосебе си
    Забравих да пиша, че се беше оправил след 1 час след като отидох да видя
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Знам че темата е стара, но от 3 дни шофьорският ми колан е блокирал и може да се извади само на 4-5 см. Затова тези дни ще го сваля и ще се опитам да го оправя. Преди да се работи по колана трябва ли нещо да се направи по електрическтата инсталация - коланът вързан ли е по някакъв начин с въздушните възглавници или друго ?
      Fiat Bravo 1.2 1999

Коментар

Sagittarius написа:
        Знам че темата е стара, но от 3 дни шофьорският ми колан е блокирал и може да се извади само на 4-5 см. Затова тези дни ще го сваля и ще се опитам да го оправя. Преди да се работи по колана трябва ли нещо да се направи по електрическтата инсталация - коланът вързан ли е по някакъв начин с въздушните възглавници или друго ?
        Аз на моята кола (пунто мк1) нямам SRS и при мен не е вързано но ако случаино при теб е, стига да не си на контакт и като махнеш кората ако случаино има някаква връзка ( макар че се съмнявам ) ще видиш кабелчета и конектори ( при пунтото повечето неща са на щипки) откачаш и си готов

Коментар

На мен на предните ми коли и на бравото и на пунтото е засядал така. Дърпане не помага. Просто го оставяш и караш няколко дни ( седмица) и накрая сам ще се оправи.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Sagittarius написа:
            По електрическата инсталация не се прави нищо, не е свързан с кабели. Колана си има механично задействащ се пиропатрон, и внимавай много че гърми. Мен ми думна в ръцете.Има два варианта при блокирането. Първият е да е заседнала съчмата. Това е лесният вариянт. С разклащане на колата може да се оправи.Ако не е съчмата, тогава:Вторият е, чупи се една нищожно малка пружинка вътре. Намира се под едно занитовано капаче, и няма оправия. Точно това бе при мен. При опит някак да махна капачето задействах патрона. Гърми вътре в търбичка, при което захапва самият колан, и на първ поглед няма нищо страшно, ама всепак внимавай.Първо огледай хубаво механизма на патрона, и ще разбереш къде да не пипаш.И всепак съвета ми е, ако проблема не е в съчмата, търси си друг колан. Успех.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
              По електрическата инсталация не се прави нищо, не е свързан с кабели. Колана си има механично задействащ се пиропатрон, и внимавай много че гърми. Мен ми думна в ръцете.Има два варианта при блокирането. Първият е да е заседнала съчмата. Това е лесният вариянт. С разклащане на колата може да се оправи.Ако не е съчмата, тогава:Вторият е, чупи се една нищожно малка пружинка вътре. Намира се под едно занитовано капаче, и няма оправия. Точно това бе при мен. При опит някак да махна капачето задействах патрона. Гърми вътре в търбичка, при което захапва самият колан, и на първ поглед няма нищо страшно, ама всепак внимавай.Първо огледай хубаво механизма на патрона, и ще разбереш къде да не пипаш.И всепак съвета ми е, ако проблема не е в съчмата, търси си друг колан. Успех.
              Точно това щях да кажа на колегата, че изчетох доста мнения за рязко дърпане на колана, което ще доведе до употреба на пиропатрона.Коланите са два модела с малък и с голям пиропатрон /като размер/, малкия се монтира по лесно, само че е гърч да се разглоби, при бравото се вадят задните седалки с облегалката кората на задния калник, махаш и щипката на задния колан, и две кори от пред .
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
              X