Здравейте , от онзи ден и аз се присъединих към семейството на Фиат. Взех си Брава и съм много доволен. Много ми харесва. Та сега на въпроса... проверихме маслото днес защото утре ми предстои смяна на маслото и ремъка с ролките. Всъщност неможахме да определим нивото на маслото понеже щеката е омазнена чак до средата ... сега незнам дали не е някъв бивш проблем дето не е оправен или самото каналче на щеката е омазнено . Все пак утре съм решил да правя смяната. Въпроса ми е дали да сменям маслото направо и да се надиавам после всичко да е наред или първо да мина през диагностик както си е така, за да провери дали не вкарва бензин в маслото или антифрийз. Струва ми се че мирише на бензин. Все пак незнам как е карана и калко са я палили докато я докарат от италия на автовоз. Та чудя се дали да не сменя първо маслото и да видим дали пак ще го покачи или да ходя на диагностика, за да предотвратим излишно похабяване на масло. Между другото съм избрал Castrol 10x40W..дали е подходящо. Предварително благодаря за отговорите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за смяна масло
Collapse
X
-
ancho написа:Castrol по принцип е най-доброто масло, все пак е и най-скъпо, но спецялно за двигателите на ФИАТ взимай Селения, защото Селения е на ФИАТ и е спрецялно разработено за двигателите на ФИАТ!Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
ancho написа:Castrol по принцип е най-доброто масло, все пак е и най-скъпо, но спецялно за двигателите на ФИАТ взимай Селения, защото Селения е на ФИАТ и е спрецялно разработено за двигателите им!
Коментар
-
biser_as написа:ancho написа:Castrol по принцип е най-доброто масло, все пак е и най-скъпо, но спецялно за двигателите на ФИАТ взимай Селения, защото Селения е на ФИАТ и е спрецялно разработено за двигателите им!FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'
Коментар
-
Много е смело твърдението, че определено масло е най-доброто. Всеки мотор си има своите особености - слабости и предимства, и разработчика знае най-добре кое масло е подходящо за творението му. След като производителя препоръчва Selenia - това е избора. Само веднъж смених фирмата (по финансови причини) и сипах Elf, резултатът бе, че веднага ми се разтракаха повдигачите.
Коментар
-
ancho написа:biser_as написа:ancho написа:Castrol по принцип е най-доброто масло, все пак е и най-скъпо, но спецялно за двигателите на ФИАТ взимай Селения, защото Селения е на ФИАТ и е спрецялно разработено за двигателите им!
Коментар
-
djulig написа:благодария за това че ме насочихте към селения , но все пак никой не ви отговори на въпроса какво да правя. да хода ли на диагностик или направо да смениам маслото и да се надявам че всичко е наред
Коментар
-
djulig написа:никой не отговори на въпроса какво да правя. да хода ли на диагностик или направо да смениам
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар