Леко са ми се разкрачили задните колелета и скоро може да остана без тях И се чудя да сменям заден мост или нещо друго Някои ако има некви идеи да казва Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
маи имам проблем със задния мост
Collapse
X
-
Дали е пунто или типо или темпра или браво/брава/ марея е се 10 :DНе е цял задния мост а е на 2 отделни носача(рамена)Ако се е разчепила като стара Шкода 120L значи са за ремонтен комплект.Той включва 2 лагера 1 дистанционна втулка , семеринги , болт с гаика :DНа пунто рем.комплект с лагери SKF е 32 лв(на колело)Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
-
пропусна и една шайба , ама за целта картофките и кебхчетата от мен, ти само носи касата бира или:описал съм всичко подробно...само го потърсиСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:пропусна и една шайба , ама за целта картофките и кебхчетата от мен, ти само носи касата бираВсяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
-
Благодаря ви много Колицата ми е фиат типо 1.6 75 к.с. 94 г. Разкрачила се е и маи си намерих тези части от 38 до 49 лв е за едното колело Сега само трябва да си избера кои и да си търся майстори във Варна и за кви пари ще излезе ремонтчето. Ако някои има някаква представа къде във варна може да ми я ремонтират Ще съм благодаренFiat Tipo 1.6 i.e. 94 г.
Коментар
-
Подобен проблем
Значи,чува се едно цъкане,леко като на не затворен багажник отзад.Ходих да диагностика на ходовата част -нема нищо видимо което би могло да ме притесни,но трябва да се погледне и по обстойно по тросиона.Имало некакви лагерчета вътре в задния мост.Но взе да ме съмнява че нещо в капака на багажника или закопчалката.Някой да се е зблъсквал с подобен проблем.FIAT BRAVA 1.9TD-182A8.000
Коментар
-
phoenix написа:Аз успях да ги сменя без да разкачам почти нищо, само свалих задната гума, наистина е доста досадна смяната на тези болтове, понеже няма как да се удари болта отвътре навън, но в сервиза на Тойота имахме едни приспособления с които става доста по лесно. Представлява един лост на който има сложена тежест .....кг.(различни тежести) и това нещо се закрепва за болта и се ползва като чук за избиване. Ако намериш отнякъде нещо подобно ще ти е доста по лесно. Аз лично се наложи да отрежа болта и навътре го избих (но стигна точно до резервоара). Другото което се сещам е че свалих и пружината(докато колата е на колелата си, вързах пружината с доста тел.(прави се със скоби по принцип), след което като вдигнах колата тя си остана свита и лесно излезе), и откачих амортесьора отдолу(един болт/гайка 13), друго не съм разкачвал, беше достатъчно. Другото което се сещам е че след като отрязах главата на болта и го избих накрая разбрах че ако съм го завъртял (големия болт)на 90 градуса може би е щял да излезе доста по лесно, понеже се износва от едната страна в ламарините на подкалника и така се застопорява сам и не иска да тръгне понеже трябва да прескочи. Може би е добре да го развъртиш след като развиеш гайката отвътре, но ще е добре когато започне побоя с чука да е завъртян на 90градуса от първоначалното му състояние.имам снимки на всички лагерчета, болта и изобщо всички елементи от пълния комплект, ако ти се занимава да си смениш само повредените неща. Обикновенно се разваля само едното лагерче :D Успех,п.с.ей сега ще ти пратя и една проста схема какво представлява онзи уред за избиванеСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Re: Подобен проблем
BVLGARI написа:Значи,чува се едно цъкане,леко като на не затворен багажник отзад.Ходих да диагностика на ходовата част -нема нищо видимо което би могло да ме притесни,но трябва да се погледне и по обстойно по тросиона.Имало некакви лагерчета вътре в задния мост.Но взе да ме съмнява че нещо в капака на багажника или закопчалката.Някой да се е зблъсквал с подобен проблем.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар