Здравейте колеги,май ме очаква ремонт по съединителя. На 4-на и 5-та предавка при по-рязко подаване на газ, колата не тръгва веднага, а се наема плавно, като се чува и звук на двигателя като на празен ход. Може би приплъзва (боксува) съединителя. Вероятно е феродов диск (дано огледалния не е за смяна). В Интернет видях цени за DELPHI - 77 лв., PANTER - 37.80 лв. и MECARM - 39,50 лв. Въпросът ми е, ако някой има информация, тези по-евтините (почти два пъти) дали са много по-некачествени. Прочетох, че MECARM са водеща италианска фирма за подобни изделия. Цената на другия диск сищо е в тези граници. Дали евтиното ще ми излезе много по-скъпо. Ще съм Ви благодарен за мненията. Колата е тази от подписа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За феродовия диск на Темпра!
Collapse
X
-
диска първо почва да превърта на високи обороти например на 4 като я натиснеш на 4000 оборота като подадеш газ као превърти е ясно. другото е номера с натиснатата спирачка на 3 и пускаш съединителя. моето мнение е да смениш компект нещата, за да не отваряш пак съвсем скоро. поне лагера смени, той е натоваренLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Re: За феродовия диск на Темпра!
Nasko_Bs написа:Здравейте колеги,май ме очаква ремонт по съединителя. На 4-на и 5-та предавка при по-рязко подаване на газ, колата не тръгва веднага, а се наема плавно, като се чува и звук на двигателя като на празен ход. Може би приплъзва (боксува) съединителя. Вероятно е феродов диск (дано огледалния не е за смяна). В Интернет видях цени за DELPHI - 77 лв., PANTER - 37.80 лв. и MECARM - 39,50 лв. Въпросът ми е, ако някой има информация, тези по-евтините (почти два пъти) дали са много по-некачествени. Прочетох, че MECARM са водеща италианска фирма за подобни изделия. Цената на другия диск сищо е в тези граници. Дали евтиното ще ми излезе много по-скъпо. Ще съм Ви благодарен за мненията. Колата е тази от подписа.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Гледай сега колега.явно съединителя си заминава. Предполагам ти отделя супер на високо.Имаш няколко варианта....1. Съединителя си заминава, но никога не е регулиран. Педала отделя супер на високо... има едн агайка която се развива 1-2 врътки и съединителя ти е наново регулиран и започва да отделя по-ниско. Свиркаш си с уста още 10-тина хиляди км.2. Регулирал си...съединиеля няма накъде...явно ке се сменя. Тука става готино Имаме демонтаж/монтаж на скорости. Имаш според мен 4 варианта. Знам че тук няма да се намери да подкрепи единия, или другия вариант, ама аз ще ги кажа. Като цяло всички ще ти кажат...сменяй всичко.....мммммда ама аз сменям само след като мине моята диагностика. Все пак става дума за кола на 15г. А: След като е свалена кутията прави се оглед....имаш в ръцете си притискател, притискащ диск и лагер. Намираш си едно хубаво феродо (руско най-добре) - 5лв.(или скътано от 20г.) Една дрелка..разпробиване на нитовете и набиване на ново..следва монтаж. Б: Същото като А: само че си купуваш един нов феродов диск - струваше ми 17лв.- Оригинален(Имаме на предвид, че пружините са добре, и от лагера не се чуват никакви нетипични шумове, разбира се може да се сложи нова грес )....следва монтаж В: След като си свалил сичкото карантия...за по сигурно сменящ феродовия диск + лагера за по сигурно Г: За най-сигурно сменяш всичко комплект (примерно Валео около 100лв.), след което си свиркаш с уста и знаеш, че в близките 5 години няма да имаш ядове със съединители.Тъй като аз съм виден Мингянин...свалих си кутията и смених само веродовия диск, и си качих кутията с помощта на брат ми и така смяната ми костваше около 20 лв + бирата
Който има пари в повече или има много износени детайли за смяна да му мисли...
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Колега "phoenix" вариянта с нитване на феродо не е много удачен...Вярно на времето не е имало комплект и еди кво си.Ръчната бормашина феродовите плоскости и нитачката и съживяваме баба лада или дедо мохи:DКато се нитва"накове" новото веродо трябва да се балансира .... което в домашни условия е почти невъзможно...И по темата , колега свали кутията и тогава виж каква е хавата... дали само феродов диск или компелктОбикновенно 1 притискателен диск изкарва 2-3 феродови диска, стига да не е сменян в последния момент когато нитовете вече са изяли притискателния диск (даже и маховика). лагера се сменя почи всеки път(поне аз така правя)Огледаи добре огледалната повърхност на притискателния диск, огледаи лъчите му глдаи да не са прекалено износени (изтъняли) виж да не са деформирани и ако сичко е ОК , сменяи само феродото и лагера ~50 лв.Аиде успех.Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
-
Напълно съм съгласен с всяка една дума. Аз не бих си играл да сменям само феродо. Просто няма никакъв смисъл....все пак е вариант. Иначе цената на феродовия диск готов, новичък е смешна, освен това пружините имат умора на метала.....абе не си струва наистина, освен това няма да се получи нищо като хората. Но както завърших предишния си пост всичко след Преглед. И смяната само на отделни елементи е само на лична отговорност.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:Напълно съм съгласен с всяка една дума. Аз не бих си играл да сменям само феродо. Просто няма никакъв смисъл....все пак е вариант. Иначе цената на феродовия диск готов, новичък е смешна, освен това пружините имат умора на метала.....абе не си струва наистина, освен това няма да се получи нищо като хората. Но както завърших предишния си пост всичко след Преглед. И смяната само на отделни елементи е само на лична отговорност.Съгласен
Аиде пък лятото като патъвам към морето може да мина да пинем по бира :D (и аз съм морско чадо)
Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
-
stef, какво имаш предвид? Аз имам същият проблем от скоро (не винаги, ама ми се случва - като я натисна на 3-та до към 4000 оборота и все едно е на празен ход), и си мисля точно за съединител."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар