Здравейте колегиОт време на време при смяна на скоростите се усеща задиране и се чува хъркащ звук. Обикновенно е когато сменям на по ниска предавка а оборотите не са паднали достатъчно. Колата е ТД100 Мареа. Въпроса ми е трабва ли да се сменя малкото на трансмисията и диференциала периодично. И ако е така какво масло използвате вие. Също си мисля дали проблема не е и от съединителя но се проявява сравнително рядко и затова се съмнявам. Моля кажете какво мислите по въпроса!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна маслото на скоростите
Collapse
X
-
Re: Смяна маслото на скоростите
Fullscreen написа:Здравейте колегиОт време на време при смяна на скоростите се усеща задиране и се чува хъркащ звук. Обикновенно е когато сменям на по ниска предавка а оборотите не са паднали достатъчно. Колата е ТД100 Мареа. Въпроса ми е трабва ли да се сменя малкото на трансмисията и диференциала периодично. И ако е така какво масло използвате вие. Също си мисля дали проблема не е и от съединителя но се проявява сравнително рядко и затова се съмнявам. Моля кажете какво мислите по въпроса!?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
За твоята кола, смяната я дават на 120 000 км (72 месеца). Събира 1.7 л. Колкото до марката, повечето слагаме TUTELA ZC 75 Synth (75 W, GL 4)! Както каза колегата по-горе за 14 - 15 лв/л.При мен имаше ефект след смяната. Задната ми влиза малко по-добре сега, въпреки че и аз май съм за смяна на съединител!Space Star 1.9 DID
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар